Intervju – MILICA ĆERAN, košarkašica Srbobrana

Pauzu u takmičenju ekipa Srbobrana dočekala je u sredini tabele Druge lige.

0
1409

U nastavku sezone klub iz Južnobačkog okruga pokušaće da se domogne najmanje petog mesta, što bi predstavljalo uspeh za mladi tim. A jedna od predvodnica tog mladog tima je naša sagovornica Milica Ćeran, koja uporedo igra i za Jedinstvo iz Novog Bečeja.

Trenutno ste u sredini tabele. Šta ste postavili kao cilj na startu sezone?

-Cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele, tačnije u prvih pet, što mislim da nije nemoguće. S obzirom da nam je tim sastavljen od dosta mladih i neiskusnih igračica, trenutno stanje na tabeli i nije toliko loše. Mislim da baš mi mlađe možemo dosta da doprinesemo igri u daljem toku takmičenja i popnemo se bar mesto ili dva više na tabeli.

Šta možemo da očekujemo od Srbobrana do kraja sezone?

-Kao što rekoh malopre, top 5.

Jedna si od vodećih igračica tima. U kojoj meri si zadovoljna svojim igrama?

-Zadovoljna sam, ali znam da ovo nije moj maksimum. Početkom sezone sam se povredila i to je dosta uticalo na moju igru. Sada, kada sam se skroz oporavila, spremna sam da pružim najbolje partije, što će se i videti u nastavku takmičenja.

U kom segmentu svoje igre vidiš najveći napredak ove sezone? Za koji segment igre možeš da kažeš da bi volela da je na višem nivou?

-Najveći napredak vidim u odbrani, a nedostatak na kom moram poraditi jeste šut za tri poena i skok.

Koju utakmicu iz ove sezone posebno pamtiš, i po čemu?

-To je bila utakmica sa Rasom, gde sam postigla dosta poena i imala nekoliko dobrih odbrana, sve u svemu, moja najbolja utakmica ove sezone. Što se tiče treće lige koju trenutno uporedo igram, bilo je mnogo dobrih partija. Tu bih istakla utakmice sa Karađorđevom i Čelarevom, gde sam postigla po 38 poena.

Generacija 2005., koja čini dobar deo ekipe, pokazuje određeni potencijal. Kako ti vidiš igre svoje generacije?

-Svoju generaciju vidim kao dosta talentovanu i energičnu. Mlade smo i ne toliko iskusne kao većina, ali nam to ne predstavlja nikakav problem da se uklopimo u ekipu. Štaviše, ima dosta devojaka koje su moje godište i predvode svoje ekipe. Mislim da baš ta mladost budi neku želju u nama i podstiče nas da napredujemo.

Sarađuješ sa trenerom Slobodanom Subićem. Na kojim principa gradi igru tima?

-Pre svega bih rekla da je za mladog igrača neophodno da radi sa iskusnim trenerima koji će im najbolje preneti znanje. Što se toga tiče, moram reći da sam imala sreće da sarađujem sa Subićem. Što se tiče igre, sve počinje od odbrane. Par dobrih odbrana i istrčanih kontri, i utakmica je naša. Naravno, velika odgovornost u nekim delovima kada se utakmica lomi, prenosi se na igračice sa najboljim individualnim kvalitetom.

Koje si ciljeve postavila u svojoj košarkaškoj karijeri?

-Trenutni cilj mi je da ovu sezonu završim najbolje što mogu, a što se nastavka karijere tiče još se ništa ne zna. Pošto završavam srednju školu plan mi je da upišem fakultet u Beogradu, i da zaigram za neki beogradski tim.

Jedno vreme bila si veoma uspešna u atletici. Da li je i dalje aktuelna ta priča?

-U osnovnoj školi sam se takmičila u skoku u vis, ali to već dugo nije aktuelno, jer u mom gradu nije bilo uslova za tako nešto.

Kada nisi posvećena košarci, kako uglavnom provodiš vreme?

-Van terena vreme provodim sa porodicom i prijateljima najčešće. Pored druženja i treniranja, učim i spremam se za fakultet.

Lična karta
Ime i prezime: Milica Ćeran
Datum i mesto rođenja: 13.7.2005., Novi Sad
Pozicija i visina: trojka/četvorka, 180 cm
Klubovi: Jedinstvo Novi Bečej, ŽKK Srbobran
Trofeji: Prvakinje Vojvodine sa mlađim kategorijama
Škola/fakultet/posao: Gimnazija opšti smer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here