Srbija poražena od Nemačke

Reprezentacija Srbije izgubila je na startu kvalifikacija za Olimpijske igre.

0
2781

Srbija je u prvom kolu grupe C u brazilskom Belemu poražena od Nemačke rezultatom 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20).

Naš tim će u drugom kolu u noći između subote i nedelje tačno u ponoć igrati protiv domaćina Brazila, koji u prvoj utakmici igra protiv Australije.

Angela Dugalić je postigla 13 poena, Jovana Nogić 12. U timu Nemačke Fibih je postigla 20 poena, Satu Sabalji 18, a Nijara Sabalji 14.

Nemačka je odigrala mnogo bolje prvo poluvreme i stekla 15 poena prednosti. Posle startnih 11:1 za rivala posle pet minuta, naš tim je zaigrao nešto bolje u odbrani, ali nije uspevao da nađe ritam u napadu.

Rezultat toga bio je samo 21 postignuti poen za 20 minuta. Našem timu nije pomogao ni veliki broj izgubljenih lopti rivala, koji je imao dominaciju u skoku.

Minus od 15 poena na poluvremenu (36:21) delovao je puno na broj postignutih poena, ali je Srbija uspela da se vrati u igru. Dugalić je unela preko potrebnu energiju, a Raca je u 21. minutu postigla prvu trojku za naš tim koji je imao 10 promašenih pokušaja u prvom poluvremenu. Za samo 30 sekundi Srbija je napravila seriju 8:0.

Prvo vođstvo na meču naš tim je stekao u 35. minutu. Serijom 10:0 Srbija je povela sa 56:55. Period dobre igre krunisan je trojkom Nogić, koja je potom realizovala i dva slobodna bacanja, pa je naš tim nešto više od dva i po minuta pre kraja stekao četiri poena viška – 63:59.

Nažalost, tu je bio i kraj nade. Nemačka je posle jednog ofanzivnog skoka postigla trojku, zatim iskoristila grešku Anderson i laganim poenima prešla u vođstvo, i tako neočekivano vratila ritam utakmice na svoju vodenicu. Nemice su napravil niz od 14 uzastopnih poena i tako rešile meč u svoju korist.

STATISTIKA

GALERIJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here