Intervju – ANĐELA STAMENKOVIĆ, košarkašica Rasa

Ekipa Rasa iz Beograda hrabro juriša ka ulasku u Prvu ligu Srbije. Mladi tim trenera Stamenković Dragiše iz sezone u sezonu je bio sve konkurentniji za ulazak u viši rang, a ove sezone, nakon polovine odigranih utakmica, ubedljivo su prvi na tabeli, bez poraza.

0
1405

Jedna od novajlija u ekipi Rasa, koja je najavljena kao veliko pojačanje ove mlade ekipe, jeste Anđela Stamenković, koja je stigla iz Radničkog iz Obrenovca. Svojim igrama i partijama zaista pomaže ekipi Rasa u pohodu ka ulasku u viši rang.

O dosadašnjem delu sezone, ambicijama u daljem toku prvenstvam razgovarali smo sa Anđelom Stamenković, košarkašicom ekkipe Ras.

Na dobrom ste putu da se plasirate u Prvu ligu. Da li je to bio cilj na početku sezone?

Pre početka sezone smo ulazak u najviši rang takmičenja postavili kao primarni cilj i sigurno idemo ka tome. Iako smo napravili značajnu prednost u odnosu na najbliže pratioce, znamo da moramo ostati fokusirani i skoncentrisani do kraja kako bismo taj uspeh i ostvarili.

Sarađuješ sa trenerom Stamenkovićem. Koje su neke od lekcija koje prenosi na vas?

Mlada smo ekipa, željna dokazivanja, konstantno napredujemo u svim segmentima igre. Odlučnost i energija su jedni od razloga dobrih partija u dosadašnjem toku sezone.

Na čemu posebno insistira u igri?

Trener nikada ne propušta priliku da nam ukaže na greške koje pravimo u igri, veoma je posvećen. Obraća pažnju na sitnice na terenu i trudi se da budemo što bolji igrači, a i ljudi. Insistira na borbenosti, požrtvovanju i brzom donošenju dobrih odluka.

Trenutno si najkorisnija igračica svoje ekipe i pri vrhu u celoj ligi. Kako ocenjuješ svoj učinak?

Treniram i trudim se da napredujem iz dana u dan, a i doprinesem ekipi. Statistički to dobro izgleda, vodim računa o detaljima u igri, učim na svojim greškama, pa se samim tim nadam da će i moje partije biti sve bolje i bolje.

Koji segment bi volela dodatno da popraviš u svojoj igri?

Kada bih morala da izdvojim jednu stvar, to bi bio pregled igre. Iako na svim segmentima radim podjednako, trudim se da upravo ovo dovedem na što viši nivo jer je u košarci sigurno jedno od najjačih oružja, a i neophodno za poziciju na kojoj igram.

Stigla si u Ras iz Radničkog. Da li je nova sredina opravdala sva tvoja očekivanja?

Nakon dosta lepih godina provedenih u Obrenovcu, bilo je izazovno napraviti korak dalje i promeniti sredinu. Znala sam da je prelazak u Ras dobra odluka, pa mi nije bilo teško da se naviknem na rad novog trenera i saigračice. Sve do sada je opravdalo moja očekivanja.

Koga vidiš kao uzora na poziciji na kojoj igraš?

Često gledam i analiziram igru Vejda Boldvina i Majka Džejmsa. Nikako ne izostavljam ni Bogdana Bogdanovića i njegov stil igre za reprezentaciju, kao i Partizan pre desetak godina.

Koje si ciljeve postavila pred sebe u budućnosti u košarci?

Ne gledam daleko u budućnost, ali znam da bih igrala košarku što duže moguće. Želja mladih igračica je karijera u inostranstvu, pa bih tako i ja volela da se oprobam negde van Srbije u narednim godinama. Takođe, cilj mi je da i na terenu postanem najbolja verzija sebe.

Kako provodiš vreme van košarke?

Uvek se trudim da ispratim Partizan i u svim drugim sportovima. Pored toga, vreme posvećujem bliskim ljudima i školi. Volim da pročitam kvalitetnu knjigu.

Lična karta:
Anđela Stamenković;
26.02.2002, Beograd;
Plejmejker;
165cm;
Radnički, Ras;
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here