Nibak iznenađenje ove sezone u Kupu Srbije

Jedno od iznenađenja u dosadašnjem delu sezone, što se Kup takmičenja tiče, jeste ekipa Nibak iz Niša.

0
831

Košarkašice Nibaka iz Niša koračaju krupnim koracima, iako su trećeligaši, u Kupu Srbije. Ekipa Nibak je savladala drugoligaše, u dva kola Kupa, i tako stigla do polufinala Drugog stepena Kupa Srbije.

U prvom kolu Kupa Srbije Nibak je bio bolji na svom terenu od ekipe Rudara 1903 iz Bora rezultatom 82:34, da bi pre nekoliko dana u četvrfinalu savladale Radnički iz Beograda, takođe drugoligaš, rezultatom 66:56.

Ekipu sa klupe predvodi doskorašnja uspešna košarkašica Anđela Radović, koja svojim iskustvom i znanjem sigurno ima šta da nauči svoje mlade košarkašice. Takođe, pored Anđele Radović, u klubu rade kao kondicioni trener Bane Despić kao i Jelena Živanović i Marija Tošić.

„Na početku sezone bili smo svesni da će nam kao novom timu trebati što više utakmica kako bi napredovali. Osnovni razlog za prijavljivanje za Kup takmičenje bio je upravo taj. Pobede nad Rudarom 1903 i Radničkim nam daju veliko samopouzdanje za nastavak i više nego jasnu sliku na čemu trebamo da radimo. Za nas, kao trećeligaša, ovo je veliki uspeh i pokazatelj da radimo dobro i da smo na dobrom putu“ rekla je za naš sajt mladi trener ekipe NIbaka Anđela Radović.

Ekipu Nibak iz Niša čine sve mlađe košarkašice, a svojim iskustvom ekipu predvode Jana Dinić, Iva Jelić, Vanja Stojanović…tu su još i Natalija Jovanović, Ivana Filipović, Teodora Stošić, Vladica Novaković i druge mlađe košarkašice.

U narednom kolu Kupa Srbije, voljom žreba, ekipa Nibak se sastaje sa ekipom Sloge iz Požege.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here