Pet na pet – Tijana Milutinović, košarkašica SPD Radničkog

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
752

Tijana Milutinović je košarkašica SPD Radničkog iz Kragujevca, koja u kadetskoj ligi tako i u seniorskoj selekciji beleži odlične partije.

Ko je što si zavolela košarku i kako je izgledao tvoj prvi trening?

Kao mala, nisam bila preveliki ljubitelj sporta i nisam se pronalazila ni u jednom. Posle nekog vremena, sestra me je odvela na prvi košarkaški trening, gde takođe smatram da je jedina zaslužna osoba zbog koje sam zavolela ovaj sport, dok se kasnije ta ljubav prema košarci sama razvijala. Na svom prvom treningu, bila sam dosta zbunjena, ali uz pomoć trenera i saigračica, ubrzo sam se uhodola u njihov ritam.

Ko ti je bio prvi trener i po čemu ga pamtiš?

Moj prvi trener bio je Vojislav Ćirović, tadašnji trener ,,Kk Foka“. Kao i drugi igrači i igračice, verujem da prvog trenera najviše pamtimo po tim osnovama i uvodjenjem u samu košarku, ali i pored toga, mog prvog trenera, uvek ću pamtiti po rečenici: ,,ako nemaš mozak za ovaj sport, reci tati da ti kupi 50 ovaca i na njivu sa njima“.

Koji savet od trenera si do sada zapamtila kao najvažniji?

Promenila sam dosta trenera i svako od njih pojedinačno, davali su mi različite savete koji su mi dosta pomogli da se izgradim kao igrač, a pritom i kao osoba. Trudim se da svaki savet primenim, kako na terenu, tako i van njega.

Šta vidiš kao svoje najbolje strane u igri, a u čemu bi volela da napreduješ?

Zaista se trudim da pomognem svojoj ekipi što je više moguće, kako na terenu, tako i van njega. Smatram da je moja najveća prednost u ekipi to što nikad ne gubim nadu i ne potonem tako lako, gubili ili vodili 20 razlike. Od kada sam počela da treniram košarku, ostala sam na poziciji 5. Volela bih da više radim i napredujem na pozicijama 2 i 3, jer smatram da igrač koji je raznovrsniji i naprosto zna da igra na više pozicija je korišćeniji.

Da li imaš uzora/idola među sadašnjim ili bivšim košarkašicama?

Sve sadašnje ili bivše košarkašice poseduju u sebi različitu inteligenciju za košarku, koja ih razdvaja od drugih u kojima se današnje mladje košarkašice pronalaze i tako pronalaze sebi idola. Mog idola predstavlja Tina Krajišnik, jer smatram da mogu dosta naučiti iz njene igre, zato što igramo na istoj poziciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here