Miloš Pavlović okupio reprezentaciju BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na pripremama u Sarajevu sa novim selektorom Milošem Pavlovićem koji je najavio veliko podmlađivanje ekipe.

0
234

U prostorijama Košarkaškog saveza danas je predstavljen i novi selektor te planovi za naredni period.

„Tražili smo trenera, selektora, čoveka koji ima znanje u radu s mlađim igračicama. Selektor i sebe vidi kroz jedan četverogodišnji rad da se mogu napraviti dobre stvari. Naš izbor je pao na selektora Miloša Pavlovića. Drago nam je što smo uspeli da se dogovorimo. Prva utakmica nam je u novembru, nemamo šta da čekamo. Radićemo u augustu da sklopimo neku hemiju i da se krene s radom na vreme“, rekao je predsednik KSBiH Dalibor Miloš.

Medijima se obratila i Razija Mujanović, koja je tim menadžer reprezentacije.

„Od danas startujemo. Tu su mlađe igračice da selektor ima viziju. Dobar deo igračica se nije odazvao zbog kašnjenja zakazivanja termina. U narednom periodu će biti sve igračice tu. Kvalifikacije počinju u novembru. Trebamo krenuti korak po korak bez pritiska i cilj je stvoriti dobru atmosferu.“

Novi selektor Miloš Pavlović je poručio.

„Očekuje nas žestoko podmlađivanje. Vidite na spisku dosta mladih igračica, malo smo kasnili sa startom, bilo je nekih otkaza neočekivanih. Ali evo uspeli smo da okupimo mlađe igračice za ove pripreme. Moja želja je da od danas krećemo sa postavljanjem sistema. Krećemo od nule, uz pomoć nekih iskusnijih igračica. Želimo da što pre dođemo do određenog kvaliteta“, rekao je novi selektor.

Cilj je jasan istakao je selektor na kraju izlaganja.

„Moj je fokus da napravimo što veću bazu. Da imamo igračice koje će što pre konkurisati za prvi tim. Imamo svoje ljude koji će pratiti sve igračice u prvenstvu. Cilj je da ispratimo svu decu koju imamo. Ovo nije projekat za jedno leto. Želimo u narednim godinama da imamo generacija koje će igrati na visokom nivou.“

Selektor Miloš Pavlović i tim menadžer Razija Mujanović na raspolaganju imaju roster koji čine igračice Milica Deura, Sanja Radulović, Elma Feukić, Lejla Omerbašić, Amina Isaković, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Danijela Mitrović, Azra Nikšić, Ana Leko, Jana Guska, Ajla Hidić, Dragana Domuzin, Anđela Šipka i Marija Kešeljević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here