Marina Maljković o želji reprezentativki da igraju za klubove u Srbiji, organizaciji lige i trenerskom kadru

Selektorka Srbije Marina Maljković podvukla je crtu posle petog mesta na Evropskom prvenstvu koje je održano u Izraelu i Sloveniji.

0
809

Srbija je pobedila Nemačku na kraju i zauzela peto mesto, dok je dan ranije trijumfom nad Crnom Gorom obezbedila mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Maljković je tom prilikom ponovila stavove o budućnosti nacionalnog tima, kao i nacionalne lige, koje je rekla dan ranije.

U razgovoru sa predstavnicima srpskih medija u Ljubljani, na konstataciju da je ostvarena pobeda za kraj, odgovorila.

-Pobeda za kraj, peto mesto bolje nego šesto. Neparan broj je uvek lepši. Ako ćemo najiskrenije da pričamo nije mi se svidela jedna stvar i to je da utakmica koja ima manji značaj mi igramo dosta hrabrije. To je samo dokaz, nije namerno to sa njihove strane već sa nekog iskustva, ali da ne dužim priču to je pokazatelj kako moramo da radimo. Retko ko se bavi mlađim kategorijama od seniorskih kolega, a to nam je preko potrebno i devojkama treba pomoći da pronađu najbolje sredine, da ne ostanu bez klubova i ne znam šta još može da se desi i što spremnije da dočekamo novembar. Ja sam manje-više tu. Ne idemo na odmore, već nastavljamo za Vršac gde počinje mlada reprezentacija, što ću pratim dok ne krenu klupske obaveze, sve kao pripremu za novembar.

Maljković je nastavila sa pričom o reprezentativkama, kojima je na utakmici protiv Nemačke pružena veća minutaža.

-Videli ste da su najviše igrala mlađe. Videli ste da su najviše igrala mlađe. Tu postoji potencijal koji ja vidim i to nešto što svakako nije ogroman talenat i kvalitet. Budimo potpuno realni. I to sam prvo njima u lice rekla, šta mislim. I onda znate onu moju priču, da se sa tom velikom količinom rada mogu da nadoknade neke stvari. Upravo mi je to opet pokazalo. Treba im poverenje. Nije lako ovde, naporno se igra bez pauza i one hoće da pokažu sve, a jedino što mi smeta je taj psihološki deo, strah i neiskustvo od utakmica koje su velikog značaja. Mislim da može na njih da se računa. Samo da se organizujemo šta i kako. Tolika je sreća, za moje standarde, da tebi žele sve reprezentativke da budu u zemlji. Sve! Sada da ih pitate, sve bi bile.

Posebno interesantan bio je deo oko želje reprezentativki da igraju u Srbiji.

-Ja imam ugovor sa Fenerbahčeom. Niti se nudimo, niti ovo ili ono. Već samo objašnjavamo kolika je naša želja i da smo spremne u svakom mogućem trenutku da se posvetimo Srbiji. Kad to kažem, ne mislim na 11. ili 12. igračicu. Evo, možemo da krenemo sa Ivon Anderson koju su oduševile priče kako je i koliko sve to bilo lepo u Partizanu, rekla je da bi samo da igra u Beogradu. Meni je to fenomenala informacija. Mislim da bi to bilo najznačajnije za sve nas. Da vidimo da li je i na koji način to moguće uraditi. I da li za to postoji interesovanje… Već do novembra ćemo svi znati kakva je situacija – poručila je Maljkovićeva.

Marina Maljković se dotakla organizacije nacionalne lige, kao i trenerskog kadra, a o ovim temama više u narednom video prilogu.

Podsetimo, Srbija je osvojila peto mesto na Evropskom prvenstvu, a ujedno je obezbedila i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here