SRBIJA – MAĐARSKA (Link za praćenje utakmice)

Reprezentacija Srbije od 15 časova u hali "Stožice" u Ljubljani protiv Mađarske igra utakmicu trećeg kola na Evropskom prenstvu.

0
858

Srbija će prvi put na 39. šampionatu Starog kontinenta biti kompletna pošto se u tim vratila Aleksandra Crvendakić.

Posle ove utakmice biće poznat konačan raspored u grupi D i da li se naša reprezentacija direktno plasirala u četvrtfinale, ili će to morati kroz baraž.

Uoči ovog kola Srbija je vodeća u grupi sa maksimalnim učinkom. Mađarska i Turska imaju polovičan učinak, dok je Slovačka na začelju bez pobede.

Srbiju pobeda nad Mađarskom vodi u četvrtfinale, gde će igrati protiv pobednika baraža u kome se sastaju trećeplasirana ekipa iz grupe A i drugoplasirana ekipa iz grupe B.

Srbija može da dozvoli i poraz do četiri poena od Mađarske, uz uslov da Turska kasnije pobedi Slovačku.

Naš tim je u nizu od devet pobeda u grupnoj fazi na Evropskim prvenstvima, a u četiri od poslednjih pet utakmica je postigao 85 ili više poena. Sa 161 postignutim poenom u prve dve utakmice (80.5 u proseku) srpski tim je drugi najefikasniji na Evropskom prvenstvu, dok je sa 115 primljenih poena, odnosno 57.5 u proseku, treća najbolja odbrana.

Srbija je u odnosu na Mađarsku nešto bolja u procentu šuta (44-43 odsto), bolja u šutu za dva poena (47-42.7 odsto), dok je lošija za tri poena (34.3-43.2 odsto). Srpski tim mnogo bolje izvodi slobodna bacanja (86.1 – 69.8 odsto).

Posebnu prednost Srbija pravi u poenima posle grešaka protivnika. U proseku naš tim postiže 28 poena iz takvih situacija, dok Mađarice ubacuju 12 poena manje. Srbija u kontri postiže u proseku 11.5 poena (Mađarska 9), kao i 14 poena posle druge šanse (Mađarska 12.5). Srpski tim iz reketa postiže 40 poena (Mađarska 27), a posebna razlika je u doprinosu klupe. Igračice sa klupe postižu 34.5 poena za Srbiju, odnosno 12.5 poena za Mađarsku.

Obe ekipe u proseku imaju po 40 skokova, Srbija je za nijansu bolja u ofanzivnoj fazi, Mađarska u defanzivnoj.

Utakmice sa Evropskog prvenstva prenosi Sport klub.

SRBIJA – MAĐARSKA

LIVE STATS

Hala: Stožice, Ljubljana

Sudije: Luis Kastiljo (Španija), Esperanca Mendoza (Španija), Georgios Pursanidis (Grčka)

SRBIJA: Raca, Čađo, Jovanović, Crvendakić, Anderson, Stanković, Nogić, Topuzović, Janković, Krajišnik, Katanić, Đorđević. Selektor: Marina Maljković.

MAĐARSKA: Kis, Dubei, Kanjaši, Gori, Studer, Aho, Torok, Varga, Lelik, Horvat, Hatar, Ruf-Nađi. Selektor: Norbert Sekelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here