SRBIJA – SLOVAČKA (Link za praćenje utakmice)

Reprezentacija Srbije od 20.45 časova u hali "Stožice" u Ljubljani igra utakmicu 2. kola u grupi D na Evropskom prvenstvu.

0
495

Rival izabranicama Marine Maljković je selekcija Slovačke.

Srbija je na 39. Evropskom prvenstvu startovala pobedom, i to nad Turskom 71:63, dok je Slovačka poražena od Mađarske sa 89:67.

O meču Srbije i Turske je manje-više sve rečeno. Srbija je prepoznatljivom energijom i borbenošću u utakmici koja je većim delom bila na jedan ili dva poseda, uspela da slomi otpor jake Turske. Uspela je da zaustavi dominantnog centra Mekouven, što je dobar znak za nastavak takmičenja, jer i ostali rivali imaju sjajne košarkašice na „petici“.

Srbija je u nizu od osam pobeda u grupnoj fazi na Evropskim prvenstvima, dok je Slovačka izgubila sedam od poslednjih devet utakmica u grupnoj fazi.

Iako to rezultat možda ne govori, Slovačka je do početka poslednje četvrtine bila egal sa Mađarskom. Mađarice su između 31. i 36. minuta od rezultata 55:55 napravile seriju 19:1 i tako rešile meč.

Iako je bek Nikola Dudašova bila najefikasnija sa 15 poena, gro igre se zasnivao na centarskoj liniji koju čine Ivana Jakubcova, Sabina Orošova i Alika Moravčikova. Imale su šut iz igre 37.1 odsto (23/62, uz skromnih 5 od 30 za tri poena)

Slovakinje su sakupile 30 skokova protiv visokih Mađarica, uz 14 skokova u fazi napada. Imale su i 14 asistencija, 13 izgubljenih i 6 osvojenih lopti.

Srbija i Slovačka su samo jednom igrale na Evropskim prvenstvima, i to 2015. godine u Mađarskoj. Srbija je tada slavila rezultatom 76:74.

Sve utakmice sa Evropskog prvenstva prenosi Sport klub.

SRBIJA – SLOVAČKA

LIVE STATS

Hala: Stožice, Ljubljana

Sudije: Andris Aunkrogers (Letonija), Andrada Čender (Rumunija), Gert Jakobs (Belgija)

SRBIJA: Raca, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Topuzović, Janković, Krajišnik, Katanić, Đorđević. Selektor: Marina Maljković

SLOVAČKA: Jakubcova, Stašova, Tarkovicova, Palenikova, Orošova, Moravčikova, Buknova, Sedlakova, Mistinova, Vržesinski, Dudašova. Selektor: Juraj Suja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here