Očekivanja u Crvenoj zvezdi uoči završnog turnira za igračice do 17 godina

Drugu godinu zaredom kadetski tim Crvene zvezde ligaški deo završava bez poraza.

0
372

Crveno-bele su domaćini predstojećeg završnog turnira u konkurenciji košarkašica do 17 godina, a utakmicu četvrtfinala igraju protiv Studenta od 12 časova u „Basket sitiju“.

Uoči starta završnog turnira trener Nemanja Planojević je podelio svoja očekivanja.

Vaša očekivanja od završnog turnira?
-Očekujem da završni turnir bude jako zanimljiv i pre svega kvalitetan. Generacija 2006/07 je prema mom mišljenju jako dobra na nivou države i očekuje nas dosta dobre košarke. Ostaje žal što nisu sve ekipe kompletne kako bi uživali u još boljoj košarci, ali povrede su sastavni deo sporta, nažalost. Iskoristio bih priliku da uputim podršku našoj igračici Kristini Rađenović, koja se nedavno na završnici pionirskog prvenstva povredila.

Šta znate o rivalu u četvrtfinalu, koje su njihove prednosti u igri?
-O ekipi Studenta imam jako dobro mišljenje, imaju par jako talentovanih igračica, kvalitet su potvrdili i pobedom nad Vizurom u završnici prvenstva, tako da ih shvatamo jako ozbiljno.

Koje su najveće prednosti vaše ekipe?
-Najveća prednost moje ekipe je ta da smo dugo zajedno. Ove godine smo doveli dve igračice da doselektiramo ekipu, inače su to skoro sve devojke koje su dugi niz godina zajedno, s obzirom da su većinom ponikle u Crvenoj zvezdi na šta smo jako ponosni i što predstavlja potvrdu kvaliteta rada u mlađim kategorijama.

Ko su, po vama, glavni favoriti za titulu i medalje?
-Očekujem da će borba za medalje biti jako neizvesna. Mislim da startne pozicije za 1/4 finala nisu realne usled brojnih povreda sa kojima su se ekipe susretale, mislim da ekipa Arta ima kvalitet bolji od 4. mesta obzirom na broj reprezentativki koji imaju, da je ekipa Koraća jako kvalitetna, Vojvodina bez Marić rasterećena. U svakom slučaju, mislim da će jedna lopta odlučivati osvajače medalja…

Crvena zvezda će na turniru igrati u sastavu: Danic A., Drakul V., Zečević J., Akšam S., Dacić T., Jovanov A., Matić J., Tešić M., Krsmanović M., Đurđević M., Tučić K., Stojanović D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here