Kraljevo savladalo Crvenu zvezdu u Beogradu i smanjilo u finalnoj seriji

Košarkašice Kraljeva ostvarile su prvu pobedu u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde.

0
732

„Malene“ su u trećoj utakmici slavile u Beogradu rezultatom 85:79 (25:13, 10:26, 21:15, 29:25) i smanjile u ukupnom rezultatu na 2:1.

Četvrta utakmica će se igrati u Kraljevu u sredu. Šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Ekipu Kraljeva do pobede su predvodile Dragana Gobeljić sa 28 poena (14 skokova) i Džad Edvards Tejlor sa 24 poena (6 skokova, 7 asistencija). Andrea Grejs Izli je dodala 13 poena, a Nina Tešić 9.

U domaćem timu najefikasnija je bila Tina Jakovina sa 17 poena (6 skokova). Čelsi Eliz Hol je postigla 15 poena (5 skokova), Nadežda Nedeljkov 14 (5 skokova), a Milica Bojović 11.

Kraljevčanke su sa mnogo većom energijom ušle u ovaj meč. Povele su sa 8:0, a sredinom prve četvrtine stekle dvocifrenu prednost – 14:2. Tih 12 poena je ostala razlika do kraja prve četvrtine – 25:13.

Druga četvrtina je bila sušta suprotnost prve. Crvena zvezda se razigrala, stegla odbranu, a u napadu realizovala ono što u prvoj četvrtini nije. Crveno-bele su iz minuta u minut smanjivale prednost i u 18. minutu stigle do izjednačenja -35:35. U finišu prvog poluvremena domaćin je stekao i četiri poena prednosti – 39:35. Bila je to serija 10:0 domaćeg tima.

Kraljevo je početkom treće deonice vratilo prednost na svoju stranu. No, prednost nije bila veća od pet poena. Zvezda je u 29. minutu ponovo povela, ali je to bilo kratkog daha pošto su gošće u poslednju četvrtinu ušle sa dva poena prednosti – 56:54.

Sve je to najavljivalo uzbudljiv finiš, što se i desilo.

Imale su gošće u dva navrata u poslednjem delu igre sedam poena viška, međutim Nedeljkov je vezala sedam poena, a zatim i Hol tri poena, pa je Zvezda na nešto manje od tri minuta pre kraja povela sa 71:70.

Ključ utakmice bila je trojka Dragane Gobeljić 67 sekundi pre kraja. Na isteku napada Gobeljić je pogotila trojku iz teške situacije za 79:75.

U poslednjem minutu domaće košarkašice su promašile dva napada, a gošće sa linije penala iskoristile priliku da steknu nedostižnu prednost.

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here