Lana Marić MVP decembra, Katarina Jakovljević 9. kola WABA lige

Kraj ligaškog dela WABA lige doneo je nekoliko pojedinačnih nagrada na adresu Vojvodine 021.

Lana Marić (2006, 188), kadetska reprezentativka Srbije, najkorisnija je igračica meseca decembra.

Marić je predvodila novosadski tim sa prosekom od 13 poena, 11.5 skokova, 4.5 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokadom. Centar crveno-belih je u proseku igrala 23 minuta i imala indeks korisnosti 27.

Lana Marić, koja igra tek drugu sezonu u WABA, je tako postala jedna od najmlađih igračica WABA lige sa epitetom MVP meseca. Ujedno, Marić je najbolja blokerka lige (2.1), drugi skakač (10.6) i peta na listi najkorisnijih igračica (18.9).

Za drugu radosnu vest za ekipu Aleksandra Jovanovića pobrinula se Katarina Jakovljević (2002, 170). Plejmejker Novosađanki je u ubedljivoj pobedi nad Nikšićem postavila nekoliko ličnih rekorda i tako ponela epitet MVP-a 9. kola.

Jakovljević je upisala 23 poena, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti za indeks valorizacije 30 koji je najviši u 9. kolu WABA lige te ujedno i najbolji u Vojvodini 021 u dosadašnjem delu sezone.

Jakovljević je prvi put MVP kola WABA lige. U svojoj trećoj sezoni je u 30. utakmici u WABA ligi postavila nekoliko ličnih rekorda: 23 poena, sedam pogođenih šuteva za dva poena, tri ubačene trojke, 6 ukradenih lopti i indeks valorizacije 30.

Prethodni tekstIntervju – ANA JOKOVIĆ, potpredsednica KSS za žensku košarku
Sledeći tekstMini pripreme U16 reprezentacije Srbije