Petar Đorđević novi trener kadetske ekipe Partizana 1953

KŽK Partizan 1953 u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom kadetske ekipe.

0
1051

U pitanju je Petar Đorđević, 28-godišnji doskorašnji trener u Radničkom iz Beograda.

Đorđević je trenerski zanat počeo da izučava u KK Vojvoda Stepa, da bi kratko posle toga bio u KK Zvezdara Crony.

Karijera ga je potom odvela u Mega basket, gde je proveo tri sezone radeći sa mlađim pionirima, pionirima i kadetima, što kao pomoćni što kao glavni trener.

Tražeći izazov da se oproba u nečemu novom, prihvatio je poziv KKŽ Radnički. Angažovan je kao glavni trener u kadetskoj selekciji i kao pomoćni trener u juniorskoj i seniorskoj selekciji. U jednom periodu je samostalno vodio seniorski tim.

Učestvovao je prošle sezone u najvećem uspehu kluba što se tiče mlađih selekcija u zadnje vreme jer su kadetkinje postale prva selekcija koja je u poslednjih 20-tak godina ostvarila plasman na završni turnir regiona.

Đorđević se jedno vreme bavio i univerzitetskom košarkom, trenirajući ženski tim Pravnog fakulteta u Beogradu. Učestvovao je na mnogobrojnim kampovima, od kojih izdvoja Kališ (dva puta, 2019. godine sa dečacima i 2021. godine sa devojćicama) i kamp Željka Rebrače. Takođe, ove sezone je bio uključen u projekat NBA Junior koji je trajao dva meseca.

Partizan u novu sezonu ulazi sa ciljem plasmana u jedinstvenu kadetsku ligu Srbije. Pored toga, crno-bele kadetkinje će, kao i minule sezone, igrati regionalnu WABA ligu u svom uzrastu. Partizanu je jedna pobeda nedostajala da se nađe na F4 WABA u minuloj sezoni, pa dodatnog motiva sasvim sigurno neće nedostajati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here