U16 selekcija počela pripreme za EP B divizije u Podgorici

U16 reprezentacija počela je pripreme za Evropsko prvenstvo B divizije u Podgorici (18-27. avgust).

0
767

Prvu fazu priprema naš tim će obaviti na Divičibarama, gde će ostati do 29. jula i odigrati dve prijateljske utakmice, protiv selekcije Turske, 27. i 28. jula.

Drugi deo priprema biće obavljen u Banji Koviljači, od 1. do 16. avugsta, tokom koga su planirane utakmice sa reprezentacijama Rumunije (5. i 6. avgusta) i Velike Britanije (11. i 12. avgusta).

Na žalost, i pre nego što su pripreme počele, pojavili su se problemi. Biljana Stanković, selektorka U16 tima Srbije je objasnila:
– Katarina Tučić nije prošla lekarske preglede. Srećom, to su rešivi problemi, ali sada nije dobila zeleno svetlo, dok je Andrea Nedeljković doživela povredu prednjih ukrštenih ligamenata. To mi je potpuno promenilo planove, jer su to bile dve igračice koje sam videla čak i među 12, a posebno jer igraju na centarskim pozicijama gde sam planirala da baziram igru. Ali, takve stvari se dešavaju. Najbitnije mi je da deca budu zdrava, a mi ćemo sistem već promeniti i prilagoditi novoj situaciji.

Međutim, od jednog se neće odustajati, kaže selektorka:
– Odbrana je broj jedan. I tračanje, brza igra sa što manje kombinacija, a više polukontri. Jeste da sam morala da bacim sve papire sa planovima koje sam spremala, ali imam sjajan stručni štab na čelu sa mojim mentorom Zoranom Tirom, sa kojom radim već sedam godina. Tu je i Vesna Džuver, iskusni trener… Rešićemo probleme. Pre svega, želim da pripreme prođu bez problema, bez povreda, a uopšte ne sumnjam da će deca dati sve od sebe. Već su se dokazale u svojim klubovima. Ispoštovale su i program priprema, došle su spremne. Sa nestrpljenjem očekujem da krenemo sa radom.

U Podgoricu, na Evropsko prvenstvo, naš tim putuje 16. avgusta. U takmičenju po grupama igraće protiv selekcija: Holandije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Irske. Po dva tima iz obe grupe izboriće plasman u četvrtfinale. U A diviziju idu finalisti.
– Od KSS nemamo opterećenje da se vratimo u A diviziju, ali ja sam uvek bila ambiciozna, i kao igračica, i ja idem na Evropsko prvenstvo sa idejom da se vratimo u A diviziju. To je moj cilj. Mislim da sam to prenela i na devojke. Što se videlo i prošle godine kada smo na FIBA čelendžer otišle da pobedimo makar jednu utakmicu, a igrale smo za prvo mesto sa Španijom. Očekujem dobar rad, super atmosferu. Neću da prognoziram ništa, ne volim to da radim, ali bih volela da se vratimo u A diviziju, jer to zaslužujemo. Neće biti smak sveta čak i ako ne uspemo, ali mi ćemo dati sve od sebe. Trebaće i malo sreće, da se svi faktori da se spoje.

Na spisku pozvanih igračica su:
Minja Aranđelović, Art basket
Tara Dacić, Crvena zvezda
Ana Jovanov, Crvena zvezda
Mina Đurđević, Crvena zvezda
Lana Marić, Vojvodina 021
Jana Vesić, Art basket
Imana Ćosović, Radivoj Korać
Ana Lazarević, Vizura
Teodora Simončević, Art basket
Jovana Popović, Vrbas
Ivanka Ivanović, VBA, Australija
Lana Brenjo, Feniks Banja Luka
Jana Mbombo, LDLC Lion, Francuska
Maša Jovanović, Tarb, Francuskka
Mia Bikicki, Ratgeber akademija, Mađarska
Andrijana Urošević, Art basket

STRUČNI ŠTAB
Biljana Stanković, selektorka
Zoran Tir, stručni savetnik
Vesna Džuver, pomoćni trener
Milan Milanović, pomoćni trener
Luka Jojić, fizioterapeut
Dušan Kojić, tim menadžer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here