Poraz U16 tima u drugom kolu FIBA Čelendžera u San Fernandu od Španije

Ženska kadetska selekcija Srbije – igračice ne starije od 16 godina – doživela je poraz u drugom kolu FIBA Čelendžera u San Fernandu.

0
230

Bolji od tima koji vodi Biljana Stanković, bio je domaćin, Španija – 40:58 (8:19, 12:10, 11:9, 9:20)U trećem kolu turnira Srbija u sredu od 17,30, igra protiv Litvanije.

Španija je već od starta pokazala zašto važi za prvog favorita za osvajanje prvog mesta FIBA Čelendžera u San Fernandu, koje – da podsetimo – vodi na Svetsko prvenstvo igračica do 17 godina, 2022. u Mađarskoj. Dvocifren kapital domaće košarkašice su stekle već u prvom periodu, razliku do kraja održavale.

Nije to značilo predaju našeg tima. Usledili su mnogo kvalitetniji minuti u igri izabranica Biljane Stanković. Međutim, Španija – pre svega fizički dosta jača – uspela je da osujeti svaki pokušaj Srbije da se približi. Da bi potom našim devojkama ponestalo snage, što je Španija iskoristila i ubedljivo dobila poslednji period. Istovremeno, to je značilo i ubedljivu pobedu.

Marija Avlijaš je ponovo bila najefikasnija. Sada je brojala do 15 poena, s tim da je većinu ubacila sa linije penala. Dvocifrena je bila još Milica Dokić, koja je ubacila 12 poena. Ana Milanović je još jednom pokazala da može da bude ozbiljna snaga u reketu. Pored fizički dominantnih Španjolki uspela je da uhvati 15 skokova. A posebne pohvale zaslužuje za čak 7 ukradenih lopti.

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here