Saša Čađo i Maja Škorić: Spremne za start EP

0
347

Srbija takmičenje u grupi B otvara u četvrtak 17. juna u 18.00 sati protiv Italije. Preostala dva duela u grupi naše reprezentativke igraće u matine terminu od 12.00 časova i to u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

– Put je prošao super, imale smo prvi trening i mislim da smo ga dobro odradile. Polako se spremamo za ono što nas čeka. Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist – kaže naša reprezentativka Saša Čađo.

Slično razmišlja i Maja Škorić, koja očekuje da će dobar rad na pripremama doneti rezultat.

– Očekivanja su uvek velika, s obzirom na uspehe koje smo imali u prošlosti. Spremali smo se naporno, nadam se da će iz toga proisteći rezultat. Malo smo se oporavili od puta, osetili smo teren, koševe… Dvorana je prelepa, uslovi za igru su odlični. Nadam se da ćemo uživati u narednim danima…

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka. Preostale dve grupe igraće se u francuskom Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here