Nikola Savić: Uspeli smo da postavimo temelj za naredne sezone

Sezona u Drugoj ženskoj ligi je gotova, a o utiske o ženskoj košarci, ligama, pobedama i porazima, podelio je trener seniorske i juniorske selekcije Radničkog iz Beograda Nikola Savić.

0
387

Savić je u Radnički došao tek nakon početka sezone. Prema njegovim rečima, prvi period po dolasku u klub bio je najteži, ali sada, nakon nekoliko meseci rada, zadovoljan je postignutim rezultatima.

„S obzirom na to da mi je ovo bila prva sezona u ženskoj kosarci, utisci su fantastični. Vrlo sam zadovoljan postignutim, uspeli smo da postavimo temelj za naredne sezone“, objašnjava Savić.

Rad sa dve selekcije nije bio jednostavan zadatak, ali tokom protekle sezone izdvojili su se mnogi lepi trenuci. Kao najdražu pobedu, Nikola izdvaja onu koja je ostvarena u juniorskoj selekciji, protiv ekipe Partizana.

„Pobediti veliki klub sa velikim renomeom i velikom tradicijom je svakako najdraži momenat svakome ko se bavi ovakvim poslom, tako da je to definitivno bila pobeda nad Partizanom u juniorskoj konkurenciji. A što se tice seniorskog takmičenja, svaka pobeđena utakmica je bila satisfakcija i velika motivacija za nastavak rada i unapređenje. Bilo je mnogo zanimljivih i dobrih utakmica, a od svih bih izdvojio utakmicu protiv Sloge na Krstu“, navodi Savić.

Sezona je završena, a pred Radničkim ostaje vrlo važan zadatak – pripreme za narednu sezonu.

„Mislim da igračice koje ostaju sledeće sezone u klubu imaju sav kvalitet da budu nosioci igre. A ono što treba da popravimo su detalji, tako da ćemo biti jos bolji“, ističe trener Radničkog.

Posebnu pažnju trenutno, zajedno sa ostalim trenerima mlađih selekcija Radničkog, posvećuje „Otvorenim danima košarke“, manifestaciji koja okuplja sve devojke zainteresovane za žensku košarku na besplatnim treninzima na Crvenom krstu.

„Trenutno traju „Otvoreni dani košarke“ kod nas u hali, tako da svako ko je zainteresovan za dobar i kvalitetan rad može da nam se javi“, kaže Nikola i poručuje „svi na Krst!“🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here