Sonja Vasić: Posle Olimpijskih igara u Tokiju završavam karijeru

Reprezentativka Srbije Sonja Vasić saopštila je danas da će posle Olimpijskih igara u Tokiju završiti karijeru.

0
495

„Četrnaest sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira, tri titule šampiona i vreme je za kraj. Prošle nedelje sam odigrala svoje poslednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju. Želela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svetu. Vreme je za kačenje patika o klin, posle Olimpijskih igara u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina“, napisala je Vasić na Instagramu.

Košarkašica Đirone istakla je i da do kraja sezone ima još mnogo utakmica i borbe za klub.

„Leto će ko i uvek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju. Jedno je sigurno, uživati dok traje!“, istakla je Vasić.

Sonja Vasić je tokom karijere nastupala za Crvenu zvezdu, Barselonu, Burž, Spartak iz Moskve, Čikago Skaj, Prag, Finiks Merkjuri, Dinamo iz Kurska, a trenutno je član španske Đirone.

Proglašena je za najbolju mladu igračicu Evrope za 2007. godinu. Tri puta je osvajala Evroligu, u sezonama 2009., 2010. i 2015. Dva puta, i to 2016. i 2019. godine je izabrana za najbolju košarkašicu u Srbiji.

Sa reprezentacijom je do sada osvojila ukupno 10 medalja na najvećim takmičenjima. Jedna od najboljih i najtalentovanijih košarkašica Evrope i sveta sa reprezentacijom Srbije bila je šampion Evrope 2015. godine, na OI u Rio de Žaneiru osvojila je bronzu, a tri godina kasnije i bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Osvojila je srebro na Mediteranskim igrama 2009. godine u Italiji.

U mlađim selekcijama ima dva zlata na prvenstvu Evrope za igračice do 18 godina, 2005. i 2007. godine, dva srebra, jedno sa U16 reprezentacijom 2004. godine i jedno sa U18 2006. godine. Takođe je osvajala i dve bronzane medalje, 2007. na Svetskom prvenstvu za igračice do 19 godina i godinu dana kasnije na U20 Evropskom prvenstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here