Srbija ubedljivom pobedom nad Litvanijom završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Dominantno, ubedljivo, efikasno.

0
516

Upravo na taj način je Srbija završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će u junu biti odigrano u Španiji i Francuskoj.

Izabranice Marine Maljković su u Istanbulu savladale Litvaniju sa 96:61 (26:18, 34:15, 22:11, 14:17) i sa maksimalnim učinkom završile takmičenje u grupi E, ispret Turske i Litvanije.

Srbija će sa bronzom od pre dve godine otići u Valensiju i Strazbur, gde će se takmičiti od 17. do 27. juna.

Utakmica u Istanbulu nije imala rezultatski značaj po plasman, ali jeste za to da naš nacionalni tim bude žreban iz prvog šešira. Srbija je od prve do poslednje sekunde pokazala maksimalnu angažovanost i praktično tokom celog toga meča držala konce utakmice u svojim rukama.

Ceo tim je odigrao na visokom nivou, posebno u odbrani, a u svakoj četvrtini u kojoj je Srbija uvećavala razliku neko je košgeterski iskočio. Na startu utakmice to je bila Jelena Bruks, koja je sa tri vezane trojke i ukupno 11 poena dala značajan doprinos u tome da Srbija stekne dvocifrenu prednost.

Srbija je u drugom periodu postigla čak 35 poena, od čega Aleksandra Crvendakić 13. Na isteku prvih 20 minuta srpski tim je imao čak 16 asistencija, a naterao je rivala na 22 izgubljene lopte.

U odnosu na novembarski prozor kvalifikacija u timu nije silo Sonje Vasić, Dragane Stanković, Maje Škorić i Katarine Zec, dok Nikolina Milić nije igrala zbog pravila o naturalizovanim igračicama.

Otvorio se veći prostor za najmlađe u timu Jovanu Nogić i Teodoru Turudić, a one su to svesrdno iskoristile. Jovana Nogić je briljirala u trećoj četvrtini, kada je postigla 10 poena, a utakmicu završila sa ukupno 13.

Na kraju ubedljiv trijumf srpskog tima koji je imao 26 asistencija, jednu više nego skokova. Naš tim je imao 22 osvojene lopte i 13 izgubljenih, uz 55 odsto šuta iz igre.

Litvanke su bile dominantnije u skoku, ali su imale čak 35 izgubljenih lopti, uz procenat šuta 37.7 odsto.

Po 15 poena su postigle Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić, a po 13 Jovana Nogić i Ivon Anderson, koja je imala i osam asistencija.

U timu Litvanije Šulske je bila najefikasnija sa 15 poena, dok je Nacickaite postigla 13 poena.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here