Intervju – Iva Perić, košarkašica Ljubovije

Košarkašice Ljubovije poslednjih godina stabilna su drugoligaška ekipa, što potvrđuju i ove sezone.

0
1548

Trenutno su sa tri pobede u 11 utakmica u sredini tabele, a primarni cilj, prema rečima kapitena Ive Perić, je opstanak u ligi.

Upravo smo sa Ivom Perić, predvodnikom ekipe sa skoro dabl-dabl prosekom od 14 poena i devet skokova po utakmici, razgovarali o aktuelnom trenutku u ŽKK Ljubovija.

Kako ocenjuješ trenutno stanje svoje ekipe na tabeli?
-Očekujem više jer možemo mnogo bolje. Nekoliko utakmica smo izgubile iako su pobede bile izvesne. Da smo uspele u pravom momentu da izvučemo najbolje iz sebe, tada bi stanje na tabeli bilo potpuno drugačije.

Sa kakvim ciljevima ulazite u nastavak takmičenja?
-Cilj nam je da opstanemo u ligi jer je trenutno takva situacija, mada verujem da možemo biti u sredini tabele ako se budemo opustile i uživale u košarci, bez grča i tenzije i uz dosta samopouzdanja i želje za pobedom.

Šta vidiš kao najveću prednost svoje ekipe?
-Lepa hemija u ekipi, pozitivna energija i to što svaka igračica koju dovedemo da igra za nas ima osećaj kao da je „kod svoje kuće“ i jako se veže za ekipu i Ljuboviju.

U kojoj meri si zadovoljna svojim dosadašnjim igrama?
-U prethodnim sezonama sam više forsirala individualni uspeh, a u ovoj sezoni se u meni probudio timski duh i potreba da cela ekipa odigra što bolje može. Zato sam zadovoljna svojom igrom i potrudiću se da još bolje razigram ekipu u nastavku sezone.

Gde je po kvalitetu trenutno Druga liga?
-Druga liga Srbije je odmah ispod Prve lige Srbije, samim tim joj je takav i kvalitet.

Koga posebno ceniš od košarkašica iz drugih ekipa na svojoj poziciji?
-U Drugoj ligi Natašu Bučevac, koja igra na svakoj poziciji, između ostalog i na mojoj 😂, i Jelenu Zorić. Ima tu još dosta igračica koje su veoma dobre, ali izdvojiću njih dve. U Prvoj ligi Jelenu Prvulović, koja takođe igra na svakoj poziciji hahaha, i sjajnu Renatu Stepanović.

Kakav je status ženske košarke u Ljuboviji?
-Ljubovija je opština sa dugom tradicijom ženske košarke. Uskoro će se navršiti punih 50 godina od kako je osnovan ženski košarkaski klub, samim tim postoji veliki broj ljubitelja i navijača. Uprava kluba i lokalna samouprava ulažu velike napore kako bi obezbedili što bolje uslove za takmičenje i razvoj ženske košarke u Ljuboviji, a na nama, košarkašicama je da damo svoj pun doprinos u igri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here