Intervju – Jovana Jeremić, kapiten Studenta

Malo ko je uoči starta sezone davao Studentu velike šanse da posle četiri kola bude jedina ekipa van Beograda sa maksimalnim učinkom.

Devojke iz Niša, predvođene novim trenerom Ivanom Simićem, izlazile su uglavnom bez većih problema kao pobednice u duelima sa timovima koji su po kvalitetu sličnog ranga.

Velike zasluge za sjajan start pripadaju kapitenu Jovani Jeremić, koja je sa prosekom 19.7 poena drugi strelac ekipe, i sa 8.7 skokova prvi skakač. Jeremićeva je takođe i drugi asistent ekipe sa dve asistencije po utakmici.

Student je posle četiri kola definitivno najprijatnije iznenađenje. Da li ste očekivali ovakav start?
-Kada smo se okupili na početku priprema, dogovor je bio da što kvalitetnijim radom pokušamo da dođemo do što boljih rezultata. Idemo korak po korak i ne razmišljamo previše unapred, tako da se možda ne može reći da smo očekivali, ali je sigurno da se naporan rad isplaćuje.

Sa kakvim ciljevima idete u nastavak sezone?
-Da dođemo do što većeg broja pobeda i da kao i do sada izgledamo kao tim na terenu. U ostvarenju ciljeva će nam sigurno pomoći izuzetna hemija u ekipi koju imamo od samog početka.

Osećate li možda veći pritisak zbog dobrih rezultata?
-Ne osećamo, trudimo se da ostanemo čvrsto na zemlji, vredno radimo i ispunjavamo zadatke koji se od nas očekuju od utakmice do utakmice.

Ušli ste u sezonu sa novim trenerom. Koliko Vaš trener, koji je prvi put u ženskoj košarci, ima udela u tome što igrate tako dobro?
-Naravno da je udeo trenera ogroman. Svoju posvećenost košarci i energiju svakodnevno prenosi na nas igračice, tako da svi zajedno kao tim rastemo.

Kako ocenjuješ kvalitet i jačinu lige posle četiri kola?
-Mislim da je ove sezone liga izuzetno jaka i zanimljiva, postoji veći broj timova koji će se boriti za najviši plasman.

Koje si individualne ciljeve postavila ispred sebe u ovoj sezoni?
-Kao kapiten osećam odgovornost da svojim ponašanjem i pristupom moram davati primer saigračima, da svakodnevno dajem sve od sebe kako bismo bile bolji tim. Da se kroz rezultate i uspehe kluba razvijam i lično.

Nedavno si postala diplomirani profesor Sporta i fizičkog vaspitanja. Da li to znači da su tvoji planovi vezani za košarku i po završetku igračke karijere?
-Trenutno ne razmišljam puno o planovima po završetku igračke karijere. Fokusirana sam na ciljeve u ovoj sezoni, a sigurno bih volela da što duže ostanem u košarci.

Prethodni tekstFrancuska, 1. kolo: Saša Čađo upisala 14 poena i pet asistencija za Nant
Sledeći tekstInstagram intervju – Snežana Bogićević