Intervju – Jovana Jeremić, kapiten Studenta

Malo ko je uoči starta sezone davao Studentu velike šanse da posle četiri kola bude jedina ekipa van Beograda sa maksimalnim učinkom.

0
991

Devojke iz Niša, predvođene novim trenerom Ivanom Simićem, izlazile su uglavnom bez većih problema kao pobednice u duelima sa timovima koji su po kvalitetu sličnog ranga.

Velike zasluge za sjajan start pripadaju kapitenu Jovani Jeremić, koja je sa prosekom 19.7 poena drugi strelac ekipe, i sa 8.7 skokova prvi skakač. Jeremićeva je takođe i drugi asistent ekipe sa dve asistencije po utakmici.

Student je posle četiri kola definitivno najprijatnije iznenađenje. Da li ste očekivali ovakav start?
-Kada smo se okupili na početku priprema, dogovor je bio da što kvalitetnijim radom pokušamo da dođemo do što boljih rezultata. Idemo korak po korak i ne razmišljamo previše unapred, tako da se možda ne može reći da smo očekivali, ali je sigurno da se naporan rad isplaćuje.

Sa kakvim ciljevima idete u nastavak sezone?
-Da dođemo do što većeg broja pobeda i da kao i do sada izgledamo kao tim na terenu. U ostvarenju ciljeva će nam sigurno pomoći izuzetna hemija u ekipi koju imamo od samog početka.

Osećate li možda veći pritisak zbog dobrih rezultata?
-Ne osećamo, trudimo se da ostanemo čvrsto na zemlji, vredno radimo i ispunjavamo zadatke koji se od nas očekuju od utakmice do utakmice.

Ušli ste u sezonu sa novim trenerom. Koliko Vaš trener, koji je prvi put u ženskoj košarci, ima udela u tome što igrate tako dobro?
-Naravno da je udeo trenera ogroman. Svoju posvećenost košarci i energiju svakodnevno prenosi na nas igračice, tako da svi zajedno kao tim rastemo.

Kako ocenjuješ kvalitet i jačinu lige posle četiri kola?
-Mislim da je ove sezone liga izuzetno jaka i zanimljiva, postoji veći broj timova koji će se boriti za najviši plasman.

Koje si individualne ciljeve postavila ispred sebe u ovoj sezoni?
-Kao kapiten osećam odgovornost da svojim ponašanjem i pristupom moram davati primer saigračima, da svakodnevno dajem sve od sebe kako bismo bile bolji tim. Da se kroz rezultate i uspehe kluba razvijam i lično.

Nedavno si postala diplomirani profesor Sporta i fizičkog vaspitanja. Da li to znači da su tvoji planovi vezani za košarku i po završetku igračke karijere?
-Trenutno ne razmišljam puno o planovima po završetku igračke karijere. Fokusirana sam na ciljeve u ovoj sezoni, a sigurno bih volela da što duže ostanem u košarci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here