WABA liga jača od Kovida-19, počinje jubilarna 20. sezona

Regionalna WABA liga ušla je u jubilarno 20. izdanje.

0
164

Svetska globalna kriza izazvala virusom Kovid-19 nije zaustavila takmičenje na prostoru Balkana, na šta su čelnici lige posebno ponosni.

U to ime stiglo je i saopštenje.

„Poštovani sportski prijatelji, učesnici WABA lige

Počinje 20., jubilarna WABA liga, i srećni smo što i pored otežavajućih okolnosti vezano za Covid-19, postoji nedvosmislena želja svih klubova da se takmičenje završi do kraja u najvećem mogućem kapacitetu i nastavi tradicija najjače regionalne lige kroz koju su stasale brojne reprezentativke, učesnici evropskih i svetskih takmičenja.

Do sada smo imali 18 Final-fourova u deset različitih gradova i u šest različitih zemalja učesnica Waba lige. Do sada se titulom Waba lige u proteklih 19 sezona okitilo 10 klubova: Šibenik 5 puta, Budućnost ima tri naslova, Gospić, Partizan i Celje po 2 te Željezničar, CSKA Sofija, Reyer Venezia, Radivoj Korać i Beroe po jedan.

Poslednja Skupština WABA lige dala je pravo Bordu WABA lige da nužnim izmenama zbog Covid-19 situacije, sprovede takmičenje do kraja i u skladu sa tim, obaveštavamo Vas da ove godine u našem takmičenju učestvuju 44 ekipe u tri kategorije: 8 u seniorskom takmičenju, 19 u kadetskom U 17 i 17 ekipa u pionirskom U 15.

U pionirskom uzrastu U15 sutra se igraju prvi turniri u Celju, Crikvenici, Tešnju i Herceg Novom. U seniorskom takmičenju od četiri meča zbog Covid-19 situacije u 1. kolu sastaće se Orlovi i Budućnost Bemax kao i Vojvodina 021 i Partizan 1953. Utakmica RMU Banovići-Cinkarna Celje biće odigrana 6. novembra. Pošto je zbog karantina igračica Montane 2003 odložen susret 1. kola Montana 2003-Beroe, a s obzirom da nema većih prepreka oko putovanja iz Bosne i Hercegovine do Bugarske, biće unapred odigrane utakmice između Beroa i RMU Banovića uz saglasnost oba kluba i po odluci Borda lige na osnovu zaključaka Skupštine, kako bi iskoristili svaku mogućnost za odigravanje što većeg broja utakmica.

Bord WABA lige se nalazi gotovo u svakodnevnom zasedanju i učinićemo sve da i pored Covid 19 situacije ligu završimo do kraja i krunišemo Final-Fourom gde nam okolnosti i mogućnosti dozvole, a želja i obećanje je svih nas da to bude u Bugarskoj, ako ekipa Beroa izbori plasman na završni turnir i dobije satisfakciju za prošlogodišnji napor i uložene pripreme oko završnice najelitnijeg regionalnog takmičenja“, stoji u saopštenju koje su potpisali predsednik Borda WABA lige Srbobran Filipović, direktor Uroš Kranjc i komesar Nadir Koredžija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here