Izvučeni polufinalni parovi Kupa Milan Ciga Vasojević

Voljom žreba u polufinalu Kupa Milan Ciga Vasojević, koje se igra u Surdulici, sastaće se Radivoj Korać - Vrbas Medela i Kraljevo - NŽKA.

0
812

Prvo polufinale se igra u subotu 14. marta od 17 časova, a drugo polufinale od 19.30 časova.

Finale je na programu u nedelju 15. marta od 18 časova.

Parove su izvlačile predstavnice klubova, Tamara Bajić (Kraljevo), Ljiljana Tomašević (Radivoj Korać), Anastasija Podunavac (Vrbas Medela) i Lena Radulović (NŽKA).

Pred brojnim gostima, kompletnim rukovodstvom KSS, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Posle odlične organizacije Kupa Radivoj Korać u Nišu, na redu je ženski Kup „Milan Ciga Vasojević“, koji takođe ima bogatu tradiciju i za koji verujemo da će ponovo biti na izuzetno visokom nivou. Želim da se zahvalim organizatorima, gospodinu Novici Tončevu i ljudima iz Surdulice na organizaciji ovog završnog turnira. Drago mi je što ćemo zahvaljujući ovom važnom događaju zajedno dodatno uticati na popularizaciju košarke u ovom delu Srbije. Siguran sam da će devojke igrati odlično i da ćemo gledati kvalitetne utakmice, da ćemo imati dobru posetu i da će nova lepa dvorana u Surdulici biti puna. Pozivam ljubitelje košarke iz Surdulice i Južne Srbije da dođu da vide naše najbolje košarkašice koje će se boriti za vredan trofej – rekao je Danilović.

Prisutnima se, ispred organizatora, obratio predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

– Hvala Košarkaškom savezu Srbije što nam je ukazao poverenje da organizujemo ovako važan događaj. Kada smo gradili novu Sportsku halu znali smo da će to biti mesto na kome ćemo uživati u velikim sportskim događajima. Zadovoljstvo svih nas koji živimo i radimo u Surdulici je što kroz ovakve velike i lepe manifestacije dobijamo potvrdu da radimo prave stvari koje služe ne samo Surduličanima, već celoj Srbiji. Sa novom sporstkom halom spremno dočekujemo ovaj događaj i veoma se radujem što će ovo biti prva košarkaška manifestacija koja će se održati i sa kojom će zvanično početi sa radom sportska hala. Pozivam sve da dođu i posete Surdulicu tokom 14. i 15. marta, uživaju u našem sportskom i kulturnom programu, dobroj atmosferi, ali i bodre svoje klubove. Dobro došli u Surdulicu – grad sporta i takmičarskog duha – poručio je Tončev.

Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Crvena zvezda i Partizan su se radovali po tri puta, Partizan – 2011, 2013. i 2018, Crvena zvezda 2016, 2017. i 2019, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom, Korać 2014, a Novosađanke 2015.

I ove godine na finalnom turniru Kupa učestvuje četiri kluba, odnosno četiri ekipe koje su plasman ostvarile kroz drugi stepen Kupa KSS, a to su Kraljevo, Radivoj Korać, Novosadska ŽKA i Vrbas Medela.
Kapiteni klubova učesnika Tamara Bajić iz Kraljeva, Ljiljana Tomašević iz Koraća, Anastasija Podunavac iz Vrbasa i Lena Radulović iz Novosadske ŽKA izvukle su parove polufinala.

Kako je već rečeno, u prvom polufinalu 14. marta od 17.00 časova sastaju se Radivoj Korać i Vrbas Medela, a od 19.30 časova Kraljevo i Novosadska ŽKA.
Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Radivoja Koraća, Kraljeva, Novosadske ŽKA i selekcija Južne i Istočne Srbije.

Parovi u Beobasket Mini kupu su isti, samo što će umesto pionirki Vrbasa učestvuje selekcija Južne i Istočne Srbije, a termini utakmica biće naknadno utvrđeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here