Korać overio plasman na F4 WABA U17 lige

0
114

Kadetska ekipa Radivoja Koraća napravila je veliki uspeh ove sezone, pošto je su svom debitantskom nastupu u regionalnoj WABA U17 ligi uspela da izbori plasman na „Fajnal for“.

Izabranice trenera Nenada Markovića su na svom terenu ubedljivo savladale ekipu Maribora 77:52 (23:14, 21:12, 23:16, 10:10) i tako kolo pre kraja regularnog dela sezone overile plasman na F4.

Mlade košarkašice Koraća od prvog do poslednjeg minuta utakmice pokazale su veliku borbenost i neverovatnu želju za pobedom. Gošće iz Slovenije su samo u uvodnim minutima meča uspevale da pariraju izuzetno motivisanim igračicama domaćeg tima. Posle 20 minuta igre bilo je potpuno jasno da će Korać zabeležiti ubedljiv trijumf na ovom meču (44:26). U nastavku utakmice „Žućkove naslednice“ su sigurno čuvale visoku prednost i zasluženo stigle do najvažnije pobede u dosadašnjem delu sezone.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Nevena Rosić sa 23 postignuta poena (3/6 za tri). Bogdana Nedeljkov je ubacila 15 poena (8 skokova, 4as), a kapiten Jovana Boričić zabeležila još jedan impresivan dabl-dabl, utakmicu je završila sa 11 poena i čak 22 skoka (indeks 28).

U poraženoj ekipi istakla se Tiana Meglic Stehamik sa 20 postignutih poena.

Korać trenutno ima skor 8/1 i zauzima drugu poziciju na tabeli, odmah iza neporaženog Celja. U poslednjem kolu izabranice trenera Markovića odmeriće snage upravo sa Celjem, biće to direktan duel za prvo mesto. Utakmica je na programu u nedelju (23.02.) od 15.30 u Košarkaškom centru „Radivoj Korać“

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here