Radivoj Korać upisao četvrtu pobedu trijumfom nad NŽKA

Košarkašice Radivoja Koraća ostvarile su prvu pobedu na svom terenu u prvenstvu Srbije.

0
373

Izabranice trenera Nenada Markovića su u svojoj hali pred, sada već tradicionalno sjajnom podrškom sa tribina, savladale Novosadsku žensku košarkašku akademiju rezultatom 75:67 (16:16, 28:18, 18:15, 13:18).

Beograđanke posle pet kola imaju učinak 4-1, a Novosađanke 1-4.

Prvu osetniju prednost na meču domaći tim je stekao u finišu druge četvrtine kada je serijom 13:0 stigao do prednosti 36:28. Do kraja četvrtine domaći tim je stekao dvocifrenu prednost.

Korać je sigurno vođstvo imao do sredine poslednje četvrtine kada su gošće serijom trojki počele da tope zaostatak. Četiri vezane trojke, po dve Mršić i Popović, uz dva poena Roglić, dovele su novosadski tim na 66:65 u 38. minutu.

Ključne poene na meču postigla je Jelena Maksimović Jevđenijević. Centra Koraća je postigla trojku 54 sekunde pre isteka vremena za 72:65, a tačku na „i“ stavila je Nevena Vučković takođe trojkom.

Kapiten Ljiljana Tomašević predvodila je svoj tim do pobede sa 16 poena. Maksimović Jevđenijević je postigla 11 poena, a po 10 su ubacile Ivona RIstić i Nevena Vučković.

U timu Vesne Džuver kapiten Lena Radulović je sa 22 poena bila najefikasnija. Teodora Popović je postigla 13 poena, Iva Roglić je imala dabl-dabl sa 11 poena i 11 skokova, a 10 poena je postigla Marija Mršić.

Radivoj Korać u narednom kolu putuje u Kraljevo, a na put će i NŽKA, ovaj put u Niš.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here