Održan žreb za Žensku kadetsku ligu Srbije (VIDEO)

Košarkaški savez Srbije organizovao je na Trgu republike u Beogradu promociju i žreb za lige mlađih kategorija.

0
1166

Pored dve muške lige, promovisana je i Ženska kadetska liga Srbije u kojoj će u ovoj sezoni učestvovati deset klubova.

ŽKLS ulazi u šestu sezonu. Tri puta je šampion bila Crvena zvezda, jednom Partizan i jednom Radivoj Korać koji brani trofej.

Lige je promovisala srpska reprezentativka Sonja Petrović, a njoj su se pridružile osvajačice medalja na Evropskim prvenstvima u mlađim kategorijama Tijana Jelić i Ivana Katanić.

Voljom žreba u 1. kolu koje je na programu za vikend gledaćemo reprizu prošlosezonskog finala. Za vikend se sastaju Gimnazijalac Tigar Pirot (takmičarski broj 1) – Ivanjica (10), Paraćin (2) – Radnički Kragujevac (9), Crvena zvezda Kombank Beograd (3) – Radivoj Korać Beograd (8), Novosadska ŽKA (4) – Art basket Beograd (7) i Duga Šabac (5) – Partizan 1953 Beograd (6).

Ispred Košarkaškog saveza Srbije, govorio je potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama. Košarkaški savez dosta ulaže u ova takmičenja i ona su nam prioritet. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i našim sponzorima i prijateljima, bez kojih ne bismo imali ovako visok nivo takmičenja. Takođe želim da se zahvalim dragoj koleginici potpredsedniku za žensku košaku Ani Joković koja je uvek tu da podrži posebno žensku košarku… Želim i da pozdravimo mlade reprezentativke koje su osvajale medalje u dresu Srbije, a posebno da se zahvalim našoj Sonji Petrović, koja je i promoter današnje ceremonije. Na meni je jedan lak zadatak a to je da samo nastavim kontinuitet onoga što su pre mene napravili i uspostavili, a na vama je velika odgovornost da dostignete nivo vaših prethodnika i da na svim takmičenjima osvajate medalje. Molim vas uvek imajte na umu da predstavljate svoj grad, svoj klub, da predstavljate košarku, znam da ste idoli u vašim sredinama i tako treba da ostane… Želim vam uspešnu takmičarsku sezonu!



Na opšte zadovoljstvo, kadetkinjama, kadetima i juniorima se obratila i reprezentativka Srbije Sonja Petrović.

– Mnogo mi je drago što sam u prilici da budem danas ovde sa vama i da budem deo ovog događaja. Smatram da su ovakva akcija Košarkaškog saveza i podrška koje pružaju Roda i Triglav možda i najznačajniji, jer ste vi osnov naših budućih uspeha i onoga što, na kraju, jednog dana može da postigne seniorska reprezentacija. Verujem da veću vama ima naših dostojnih naslednica i naslednika, tako da je jedino što vam želim da imate jako uspešnu sezonu i uživate u košarci. Nikad ne zaboravite zbog čega ste počeli da trenirate, a to je nadam se ljubav prema ovom sportu. I neka najbolji pobedi, srećno! – poručila je Sonja Petrović.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here