Juniorska reprezentacija otputovala na turnir u Španiju

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2001. godine i mlađe, nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo koje se održava od 6. do 14. jula u Sarajevu.

0
840

Posle prve faze rada u Novom Bečeju i dvomeča sa selekcijom BiH, izabranice selektorke Nataše Anđelić ovog vikenda očekuje veoma jak turnir u Španiji, gde će pored domaće selekcije odmeriti snage i sa reprezentacijama Rusije i Nemačke.

– Proteklih 17 dana radili smo u Novom Bečeju. Na početku je u fokusu bio rad na poboljšanju fizičke spremnosti, a svakodnevno smo se bavili i košarkom, odnosno tehničko-taktičkim detaljima. Odigrali smo i dva meča protiv selekcije BiH, na kojima su u dogovoru sa stručnim štabom sve devojke dobile minutažu i šansu da se nametnu. U svakom slučaju, mogli bismo da budemo zadvoljni da nam povrede nisu remetile ritam rada. Morali smo da se zahvalimo Sari Opačić koja je doživela rupturu kvadricepsa, dok su van stroja i Isidora Mladenović i Marija Filipović na koje i dalje računamo. Neće ih biti na turniru u Španiji, ali će nam se priključiti po povratku, kada sa radom nastavljamo u Banji Koviljači – istakla je selektorka našeg mladog tima.

Turnir u Španiji igra se u gradu Azukueka i biće pravi test sa srpske juniorke:

– Suvišno je trošiti reči o selekcijama Španije i Rusije, ali i Nemačke koja je poslednjih godina sve bolja i postiže sve bolje rezultate. Nama će ovaj turnir da posluži da dobijemo jasniju sliku o urađenom do sada i mogućnostima tima. Vodimo u Španiju 13 igračica i sve će dobiti priliku da igraju protiv odličnih protivnika. Sa radom nastavljamo u Banji Koviljači, gde ćemo odigrati dva meča sa selekcijom Slovenije, a zatim odrediti sastav sa Evropsko prvenstvo – istakla je Nataša Anđelić, selektorka ženske U18 selekcije Srbije.

TURNIR U AZUKUEKI

petak 21. jun: Srbija – Nemačka (18)

subota 22. jun: Španija – Srbija (20:15)

nedelja 23. jun: Srbija – Rusija (18)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here