Budućnost sa Topuzović i Orozović novi je šampion WABA lige

Košarkašice Budućnosti iz Podgorice savladale su ekipu Celja u finalu završnog turnira reginalne WABA lige rezultatom 71:68 (12:14, 22:14, 15:17, 22:23).

0
531

Budućnost Bemax je novi šampion BTravel WABA lige 2017/18. Crnogorke su u finalu u bugarskom gradu Montani pobedile branioca trofeja Cinkarnu Celje sa 71:68 i time drugi puta stale na vrh regionalne lige. Budućnost Bemax je najbolja bila već u sezoni 2015/16, kada je Final-Four održan u Podgorici.

Kao što se i očekivalo meč je opravdao eptet velikog finala I derbija regiona. Pre svega odličnom igrom u drugom kvartalu Podgoričanke su uspele da dođu do trofeja. Sjajano odigrana druga četvrtina i ubačenih čak 22 poena, uz samo 14 primljenih, poslala je ekipu iz Crne Gore na tron regiona.

Čak pet igračica u pobedničkoj ekipi meč su okončale sa dvocifrenim učinkom. Najefikasnija bila je Nikolina Babić sa 16 pogođenih koševa. Kristina Topuzović ubacila je 15, dok su 12 poena ostvarile Mujović, Kapor, Džebo.

U ekipi Celja bolja od ostalih bila je Iva Slonjsak sa 18 poena, dok je poen manje ostvarila Larisa Ocvirk.

Za najkorisniju igračicu (MVP) završnog turnira Final-Four BTravel WABA lige 2017-18 je izbrana Božica Mujović (Budućnost Bemax).

Božica je dobila nagradu i za najboljeg strelca završnog turnira.

Za najboljeg skakača F4 izabrana je Kristina Topuzović iz Budućnosti.

Za najboljeg asistenta odabrana je Tsvetomira Sharenkapova iz ekipe Montane.

 

STATISTIKA 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here