Crvena zvezda poražena u Celju

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u Celju u okviru 7. kola Superlige WABA od aktuelnog lidera i šampiona regionalne lige rezultatom 80:63 (15.16, 22:14, 21:20, 22:13).

0
232

Crveno-bele posle ove utakmice imaju učinak 7-6 i sa 20 bodova zauzimaju četvrtu poziciju. Celje je lider sa skorom 10-3 i 23 boda.

Zvezda je bila oslabljena neigranjem Aleksandre Katanić, a tokom meča povredu je zadobila Jelena Jovanović.

Crveno-bele su posle prve četvrtine imale minimalnu prednost (16:15) posle bolje odigranog finiša četvrtine. Rezultatska klackalica je trajala do finiša druge četvrtine, kada su Slovenke sa 12:4 povele sa 37:30.

Do najveće prednosti u trećoj četvrtini Celje je stiglo serijom 13:3 za vođstvo 52:40. Zvezda je dobro parirala do tog 28. minuta i držala zaostatak od nekoliko poena. Ipak, u finišu je Prlja sa dve trojke, uz poene Stjepanović, uspela da vrati Zvezdu na osam poena minusa – 58:50.

Celjanke su definitivno utakmicu prelomile sredinom poslednje četvrtine. Izabranice trenera Damira Grgića su vezale 11 poena i povele sa 74:55 u 37. minutu. Bio je to i definitivno kraj svih nada Zvezde da bi mogla da se vrati u igru.

Po 21 poen u pobedničkom timu postigle su Larisa Ocvirk i Oderah Chidom. Zala Friskovec i Aleksandra Krošelj su ubacile po 12 poena.

U timu trenera Dragana Vukovića sa 17 poena najefikasnija je bila Marija Prlja. Dvocifrena je bila i Jelena Jovanović sa 11 poena, osam je postigla Biljana Stjepanović, a po 7 Mina Đorđević i Nevena Naumčev.

Celje je na korak od prve pozicije pred start plej-ofa. Za to joj je potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Trešnjevkom u gostima ili poraz Budućnosti od Partizana ili Montane.

Crvena zvezda je blizu mesta broj 4 koje vodi u polufinale na F4. Sigurno četvrto mesto joj obezbeđuje pobeda nad Partizanom u poslednjem kolu. Crveno-bele će u F4 i u slučaju poraza od Partizana, i to do 17 poena razlike, ali pod uslovom da crno-bele izgube od Budućnosti.

STATISTIKA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here