Crvena zvezda sjajnom igrom savladala lidera i aktuelnog šampiona Celje

Košarkašice Crvene zvezde zabeležile su izuzetno važnu pobedu u utakmici 3. kola Superlige WABA.

0
430

Crveno-bele su na svom terenu savladale lidera i aktuelnog šampiona, ekipu Celja rezultatom 79:71 (13:12, 23:22, 16:12, 27:25).

Tim Dragana Vukovića sada ima učinak 5-3 i sa utakmicom manje zauzima treće mesto sa 13 bodova. Celje je prvo sa 16 bodova, odnosno sedam pobeda, uz dva poraza.

Bila je ovo utakmica dostojna finala regionalnog takmičenja. Ekipe su se tokom prve četvrtine smenjivale u vođstvu, a ovaj period je pripao crveno-belim damama sa minimalnih 13:12.

Četiri vezana poena Mine Đorđević donela su Zvezdi vođstvo 19:15 u 12. minutu. Crveno-bele su u dva navrata imale po šest poena viška, a Celje osim tri izjednačenja nije uspevalo da pređe u vođstvo. Na isteku prvih 20 minuta Zvezda je imala dva poena viška – 36:34.

Rezultatska klackalica je obeležila prvu polovinu treće četvrtine, ali je finiš iste pripao domaćin igračicama. Snežana Bogićević je trojkom za 47:44 pokrenula svoj tim koji je do isteka ovog perioda stekao šest poena prednosti – 52:46.

Jovanović je poenima na startu poslednje četvrtine donela Zvezdi vođstvo 54:46. Crveno-bele u presudnim minutama nisu dozvolile rivalu da stigne do preokreta. Celje je u dva navrata prišlo na tri poena, a veoma bitne poene na meču postigla je Marija Prlja. Nešto više od dva i po minuta pre kraja meča trojkom je vratila prednost Zvezdi od osam poena – 69:61.

Išla je Zvezda i do 12 poena prednosti (73:61), međutim dozvolila je dve brze trojke Anđele Delić i seriju Celja 8:0 kojom su gošće 69 sekundi pre isteka utakmice prišle na 73:69.

Posle tajm-auta i ofanzivnog skoka Bogićević, sa linije slobodnih bacanja je bila precizna Mina Đorđević. Njeni poeni, kao i poeni Aleksandre Katanić doprineli su velikoj pobedi beogradskog tima.

Aleksandra Katanić je sa 16 poena bila najefikasnija u redovima Crvene zvezde. Mina Đorđević je ostvarila dabl-dabl sa 15 poena i 14 skokova, Snežana Bogićević je postigla 14 poena (5 asistencija, 4 skoka), Marija Prlja je upisala 11 poena, 7 asistencija, dok su Stjepanović (10 skokova, 5 asistencija) i Naumčev postigle po 8 poena.

U ekipi trenera Damira Grgića po 14 poena su postigle Nikolina Delić i Oderah Chidom, a po 13 Andrea Marić i Anđela Delić (7 asistencija, 6 skokova).

Crvena zvezda u narednom kolu gostuje Partizanu, a Celje dočekuje Trešnjevku.

STATISTIKA

TABELA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here