Crvena zvezda slavila u Nišu i nastavila pobednički niz

Posle osam odigranih kola Prve ženske lige Srbije košarkašice Crvene zvezde imaju isto toliko pobeda.

0
306

Crveno-bele su u Nišu slavile protiv Studenta sa 65:48 (19:5, 17:17, 14:18, 15:8) i nanele niškom timu treći poraz u sezoni.

Utakmicu, koja je odigrana u hali OŠ „Duško Radović“ posmatralo je oko 400 gledalaca.

Zvezda je meč u Nišu igrala manje od 48 sati posle gostovanja u Sarajevu u okviru regionalne lige.

Dobro su gošće otvorile meč protiv tima koji je uoči ovog duela zauzimao četvrto mesto, odmah posle ekipa iz Beograda. Sa 17 vezanih poena crveno-bele su u 10. minutu povele sa 19:3.

Prva polovina druge četvrtine u potpunosti je pripala niškom timu koji je vezao 10 poena i prišao na četiri poena minusa (15:19). Međutim, nije imao snage da se još više približi gošćama. Zvezda je uzvratila i do kraja poluvremena stekla 14 poena viška – 36:22.

Imala je Zvezda i 21 poen viška u trećoj četvrtini (48:27), međutim Student je uspeo u finišu ovog perioda da učini meč rezultatski nešto zanimljivijim. Serijom 13:2 domaći tim je smanjio na 50:40, a taj rezultat je bio krajnji na isteku trećeg perioda.

Dugo, čak četiri minuta, nije bilo poena u poslednjoj četvrtini, a u narednih pet nije bilo većih rezultatskih oscilacija. U samom finišu meča Zvezda je uspela da poveća prednost i zabeleži sigurnu pobedu.

Stjepanović je sa 25 poena bila najefikasnija u timu Crvene zvezde, a dodala je i osam skokova. Aleksandra Katanić je ostvarila dabl-dabl učinak sa 13 poena i 14 skokova.

Kod domaćina Mijatović je postigla 13 poena (9 skokova), a Stošić 8.

Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje Kraljevo, a Student gostuje Partizanu.

STATISTIKA

TABELA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here