Jelena Milovanović je dugogodišnja reprezentativka Srbije. Trenutno nosi dres Dinama iz Kurska, a tokom prošle sezone je bila članica WNBA ekipe Washington Mystics.

A - Automobil... Omiljeno prevozno sredstvo, sa dobrom muzikom, dobrim društvom, mislim da nema destinacije na koju se ne bih usudila da krenem.

B - Bik... Moj znak u horoskopu, svi znaju karakteristike ovog horoskopskog znaka.

V - Volja... Smatram najbitnijom. Buditi se ujutru, biti voljan za posao, trening i kojekakve razne obaveze, i truditi se da se to ne smatra moranjem, jer kad dođe do toga, volja se vrlo brzo gubi, i teško stiče ponovo.

G - Grosnica... (Kragujevac) Moj topli dom, mesto gde imam mir i gde sam okružena svojim najdražim i najmilijim.

D - Društvo... Nema ništa lepše u životu nego biti okružen ljudima koji te vole, cene, poštuju i podržavaju u kakvoj god situaciji da se nalazim.

Đ - Đus... Teško slovo ovo Đ. Živim na đusevima tj. svežim sokovima, pravim svakojake kombinacije, izuzetno zdravo i osvežavajuće.

E - Emocije... Emotivna sam, i to veoma emotivna, i privatno i profesionalno. Ne znam da li je to dobro ili loše, takva sam.

Ž - Životinje... Ne mogu da zamislim svoj život bez kućnog ljubimca, pas je čovekov najbolji prijatelj, a ja od relativno skoro ih imam dva i ni u jednom trenutku se nisam pokajala zbog toga.

Z - Zdravlje... Kao i svaki sportista, dok god me zdravlje služi biću u sportu. Ali, kao i svaka druga osoba, dok god nas zdravlje služi za sve ostalo ćemo se već nekako snaći .

I - Istina... Volim iskrenost, iskrena sam i zbog toga to i očekujem za uzvrat. Nažalost, u kakvom svetu sad živimo, lažima se prolazi svuda i prelazi preko mnogih stvari. Ali, šta da se radi.

J - Jesen... Godišnje doba kada počinje košarkaška sezona, novi izazovi, novi ciljevi, novi-stari timovi, puno toga se desi u Jesen.

K - Košarka... Ceo moj život, sve je krenulo sa 6 godina pa do današnjeg dana, i biće deo mog života sve dok budem u mogućnosti da se bavim time.

L - Leto... Najlepši deo godine, jeste da ga kao profesionalni sportista često provodim na pripremama, ali i to se lakše podnosi kada je toplije.

Lj - Ljubav... prema porodici, poslu, partneru, prijatelju je ono što me drži u životu, i daje mi snagu i volju za dalje.

M - Muzika... Slušam kad šetam, trčim, vozim, kad se spremam za utakmicu, kad se tuširam, pakujem, čak i dok pišem ovaj tekst. Volim i da igram kad sam sama kod kuće.

N - Nada... POSLEDNJA UMIRE!!

Nj - Njujork... Nisam još imala priliku da ga dobro upoznam, ali imam veliku želju. Njujork se nalazi na vrhu moje liste gradova koje želim da posetim.

O - Osmeh... Trudim se da uvek budem nasmejana, jer uz osmeh na licu sve je nekako lakše.

P - Porodica... MOJA SNAGA, MOJE SVE. Ništa u životu ne bih uspela da nemam njih. Mnogo sam vezana za svoje roditelje, svog brata, oni su najveće i najdragocenije Blago koje imam.

R - Rad... Talenat sportistu može da dovede do nekog nivoa, ali radom se postiže i nemoguće. Kao mala sam bila lenja, ali sada je skroz druga priča, samo radom mogu da se održim ovde gde sam.

S - Srbija... Zemlja gde sam rođena, zemlja koju svim srcem volim, i najlepši osećaj je biti u mogućnosti da predstavljam svoju zemlju celom svetu, na najbolji mogući način.

T - Telefon... Bez toga ne mogu, to svi znaju. Živim daleko od svojih najdražih i to mi je jedino sredstvo svakodnevne komunikacije. Retko kad me neko može videti bez telefona.

Ć - Ćutanje... Ja sam izuzetno pričljiva, i volim da budem lider, ali životom kojim živim sam naučila da ćutanje ponekad može puno toga dobrog da donese. Naučila sam da ne mora uvek moja biti poslednja.

U - Uspeh... Cilj svakog sportiste je da bude uspešan, ali svi znamo da se to ne postiže preko noći, puno truda, rada, odricanja je potrebno da bi se postao uspešan sportista. Uspešan čovek uopšte.

F- Fudbal... Sport koji najmanje volim, kao mala nisam mogla na red da dođem da gledam svoje serije na televizoru, jer je fudbal bio non-stop na televizoru. Jednostavno ne mogu da razumem 22 igrača, 1 lopta, 90 minuta i može da prođe bez golova.

H - Hleb... Nanin vruć hleb, ništa bolje nema nego probuditi se uz miris vrućeg domaćeg hleba. Znam da to nije zdravo, ali ja sam uz to odrasla. Taj osećaj je neprocenjiv.

C - Cipele... Veliki problem visokih devojaka je veliko stopalo. Izuzetno teško nalazim broj, ali kad nađem uglavnom kupim neke sa visokom potpeticom.

Č - Čitanje... Čitam puno, to me smiruje uživam u tome, uvek imam neku dobru knjigu iz sebe.

Dž - Džordan... Majkl Džordan, idol kroz celu moju karijeru. Imamo iste inicijale MJ-JM, skoro isto. Moj najdraži trener me i dan danas zove MJ.

Š - Šopron... Moja druga kuća, mesto gde sam provela 4 godine svoje karijere, mogu reći i najlepše, i uvek se rado vraćam tamo, kad god imam priliku.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?