• Published in Klubovi/Lige

 

Lakše nego što se očekivalo, devojke iz Stare Pazove zabeležile su prvu prvenstvenu pobedu u 2. ŽLS sa novim trenerom Slađanom Ivićem, savladavši kao gost ekipu Topolčanke iz Bačke Tople rezultatom 54:73 (17:23, 10:17, 06:10, 21:24).

Novo-staro lice na klupi Stare Pazove, Slađan Ivić, posle utakmice, nije krio svoje zadovoljstvo:

"Po drugi put sam u Staroj Pazovi, gde sam sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz kluba dogovorio saradnju da se angažujem u radu sa mladim igračicama, sa kojima ćemo nastupati i u 2. ŽLS i u Kadetskoj ligi Srbije. Iskreno rečeno, trenutno čekam povoljan angažman u inostranstvu, i za to vreme zadovoljstvo mi je da radim u jednoj zdravoj sredini i sa mladim igračicama, što zasigurno Stara Pazova to jeste. U mom radu pomagaće mi i Raša Mijušković, koga je ŽKK Stara Pazova angažovala kao tim-menadžera kluba i mog pomoćnika. Dosadašnji trener Renata Mužević je, po svojoj želji, preuzela mesto trenera pionirske selekcije u klubu, tako da je trenerski mozaik složen.

O utakmici u Bačkoj Topoli, proslavljeni trener kaže:

"Početak je pripao nama. Lakim poenima Zorane Nikolić i Aleksandre Mužević, kao i dominacijom Ivane Dević u reketu, napravili smo seriju od 13:0 i stečeno vođstvo smo održavali tokom cele utakmice. Protivnik nije imao rešenje za našu igru u tranziciji što nam je i na kraju donelo pobedu. Ušli smo u utakmicu sa puno respekta prema protivniku, jer je ekipa Topolčanke jedan od favorita u našoj grupi u borbi za plej-of, odnosno za mesto u I B ligi sledeće sezone. Čestitao bi svim mojim igračicama na borbenosti i zalaganju."

U pobedničkoj ekipi Stare Pazove, Z. Nikolić je postigla 20 poena, Z. Todorović 13, a A. Mužević i M. Ivanić po 12 poena. U domaćoj ekipi najefikasnija je bila J. Zorić sa 18 poena, D. Kekezović je postigla 10, a S. Zorić 8 poena.

ŽKK Topolčanka – ŽKK Stara Pazova 54:73 (17:22, 10:17, 06:10, 21:24)

Topolčanka: D. Kekezović 10, M. Kujundžić 4, J. Stojanović, D. Rajak 3, S. Zorić 8, A. Žemberi, J. Zorić 18, R. Totpal, T. Nerić, J. Dondić, M. Ivetić 8, G. Cvetković 5.

Stara Pazova: Z. Nikolić 20, E. Bako, N. Majkić, M. Ivanić 12, M. Ilić, I. Dević 4, Z. Todorović 13, S. Opačić 10, I. Nešić, K. Hadrik, A. Mužević 12, D. Kovačević 2.

 

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?