Ženska i muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije putuje u Bukurešt (Rumunija), gde će se od 2. do 4. septembra sa još 11 evropskih nacionalnih selekcija boriti na Evropskom prvenstvu u 3x3 košarci.

Prvenstvo Evrope u 3x3 košarci se po drugi put održava u Bukureštu, jer je Rumunija već bila domaćin najboljim evropskim selekcijama 2014. godine, ali za razliku od tog prvenstva koje je održano na otvorenim terenima na Univerzitetskom trgu, ovoga puta će takmičenje biti u zatvorenom prostoru, i to u „AFI Palas Kotroceni šoping centru“.

Seniorkama je ovo prvo veliko međunarodno takmičenje na kome učestvuju, nakon što su u kvalifikacijama održanim u Amsterdamu zauzele treće mesto i izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Selektor seniorske ekipe Olivera Krivokapić na najveću evropsku 3x3 smotru vodi Jovanu Vukoje, Jelenu Maksimović, Mirjanu Beronju i debitanta Natašu Bučevac (umesto Marine Marković koja je nastupala u kvalifikacijama). Naša reprezentacija se nalazi u grupi B sa ekipama Ukrajine i Italije. Prvi meč naših dama na šampionatu je u petak protiv reprezentacije Italije od 16.20 (po srpskom vremenu), da bi meč protiv Ukrajinki igrale istog dana od 17.55 sati. U subotu će naše dame biti slobodne, da bi se u nedelju borile za plasman protiv ekipa iz grupe C u kojoj se nalaze Švajcarska, Rusija i Slovenija.

"Još se nije iskristalisalo koja reprezentacija je standardno jaka, koja nije, tako da svako svakog može da pobedi ili iznenadi. I mi, kao možda "autsajderi" u celoj toj priči, ćemo sigurno igrati na tu kartu. Ovo je prvo predstavljanje ženske reprezenatcije Srbije u 3x3 na Evropskoj zvaničnoj sceni. Ostale reprezentacije već imaju staž na ovakvim takmičenjima od po nekoliko godina, tako da bih ja to što nas ne poznaju uzela kao našu prednost. Imamo odlične i vrlo borbene igračice, celo leto smo igrale zajedno turnire, uigrale se maksimalno koliko dozvoljava vremenski period od tri meseca, i sad sve što nam je ostalo je da odemo Bukurešt i ostavimo srce na terenu. Prognoze takmičenja su jednostavno nemoguće i nerealne, ali ono što garantujem za našu reprezentaciju je borbenost do poslednje sekunde takmičenja, a nadam se da će uz to doći i povoljan rezultat", rekla je Jovana Vukoje.

Sve utakmice sa EP u Rumuniji se mogu direktno pratiti na FIBA 3x3 youtube.com kanalu na linku

https://www.youtube.com/user/3x3planet

Sve rezltate možete pratiti i na oficijelnom portalu 3x3 košarke „3x3planet.com„ na linku

http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMG16ESCLVFRXZZZ?tabView=Categories

kao i na FIBA veb sajtu posvećenom ovom takmičenju na linku

http://www.fiba.com/europe/3×3/2016

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?