Košarkašice Srbije od 15 časova igraju protiv Slovenije utakmicu trećeg kola grupe C na Evropskom prenstvu u Češkoj.

Srbiji je potrebna pobeda od šest i više poena razlike kako bi bila sigurna da će se plasirati u narednu rundu šampionata. Srbija bi u narednu fazu mogla i sa pobedom sa manje od šest poena razlike, ali onda mora da čeka čudo i pobedu Grčke nad Francuskom u utakmici koja se igra od 20.30.

Tim selektora Stevana Karadžića poražen je u prve dve utakmice od Grčke (60:69) i Francuske (57:73), dok su Slovenke posle poraza od Francuske (68:70) pobedile Grčku (59:56).

Srbija je u prve dve utakmice bila nekompletna, u prvoj bez Sonje Petrović a u drugoj bez Ane Dabović, pa će ishod današnje utakmice dosta zavisiti i od toga u kom sastavu će srpski tim nastupiti.

Glavni problem Srbije u prva dva meča bila je realizacija iz igre, pa je naš nacionalni tim poslednjih na listi sa 30.8 odsto preciznosti šuta. Slovenke su u prve dve utakmice imale realizaciju iz igre 37.9 odsto. Rival je posebno opasan u šutu za dva poena, gde je realizovao 44.4 odsto šuta. Srbija je i u ovom segmentu na poslednjem mestu sa 32.1 odsto. Slovenački tim postiže skoro više poena iz reketa (30) u odnosu na Srbiju (16). Srpski tim je bolji u šutu za tri poena sa 28.2 odsto, dok Slovenke šutiraju 20.6 odsto.

Slovenija je izuzetna skakačka ekipa i sa prosekom od 45 skokova po utakmici nalazi se u vrhu liste posle dva kola. Slovenke uzimaju u proseku 16 lopti ispod koša rivala. Srbija je u ovom segmentu pri dnu liste sa 33.5 skokova po utakmici, od toga 11.5 u fazi napada.

Ekipe su izjednačene po broju osvojenih lopti (po 6.5), Srbija ima prosečno tri izgubljene lopte manje (13 - 16), ali i skromnih 7.5 asistencija po utakmici naspram 13 Slovenije.

Utakmicu koja se igra u hali Kralovka u Pragu sudiće trojka Michele Rossi (Italija), Janusz Calik (Poljska) i Ventsislav Velikov (Bugarska).


Tekstualni prenos utakmice možete pratiti OVDE

Live stream sa utakmice možete pronaći OVDE

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?