Reprezentacija Srbije od 20.30 u hali "Kralovka" u Pragu igra utakmicu 2. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Rival, više nego poznat, selekcija Francuske.

Rado se sećamo poslednje dve zvanične utakmice protiv Francuske. Pre dve godine u finalu Evropskog prvenstva Srbija je u Budimpešti slavila sa 76:68 i okitila se prvom zlatnom medaljom u istoriji.

Godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Srbija je u utakmici za treće mesto slavila rezultatom 70:63.

Tim selektora Stevana Karadžića doživeo je poraz u prvom kolu od Grčke 69:60, čime je zakomplikovao situaciju u svojoj grupi dodatno pojačao pritisak uoči ove utakmice. Francuskinje nisu briljirale protiv sjajne Slovenije u prvom kolu, ali su u finišu nadoknadile pet poena zaostatka i slavile sa 70:68.

Francuskinje su za dva poena šutirale 47.6 odsto (Srbija protiv Grčke 37.1 %), ali su podbacile u šutu za tri poena gde su imale procenat uspešnosti 15.8 odsto (Srbija 28.6%).

Po običaju, Francuskinje su pokazale da su sjajna skakačka ekipa, upisale su 35 skokova protiv Slovenije, od toga 15 u fazi napada.

Za razliku od Srbije, koja je protiv Grčke zabeležila 8 asistencija, 8 osvojenih i 16 izgubljenih lopti, Francuskinje su imale 19 asistencija, 13 osvojenih lopti i 9 izgubljenih lopti.

Francuskinje su protiv Slovenije postigle 36 poena iz reketa (Srbija protiv Grčke 16) i to će biti jedna od glavnih opasnosti po tim Srbije.

Sudije ovog meča biće Maj Kazuko Forsberg iz Danske, Andrej Šarapa iz Belorusije i Ozlem Jalman iz Turske.


Tekstualni prenos utakmice možete pratiti OVDE

Live stream sa utakmice možete pronaći OVDE

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?