Foto: FIBAFoto: FIBA

Specijalizovani košarkaški portal Eurobasket uvrstio je Sonju Petrović u najbolju petorku minulih Olimpijskih igara u Riju.

Srpska reprezentativka nalazi se u odabranom društvu koje čine Olivia Epoupa iz Francuske, Diana Taurasi iz SAD, Alba Torrens iz Španije i Elizabeth Cambage iz Australije.

Sonja Petrović je na osam utakmica prosečno provodila na parketu 29 minuta sa učinkom 14.6 poena, 5.1 skokova, 3.6 asistencija, 1.8 osvojenih lopti.

U ovom izboru Ana Dabović je u drugoj najboljoj petorci, a tu su još Maya Moore iz SAD, Penny Taylor iz Australije, LaToya Sanders iz Turske i Astou Ndour iz Španije.

Ana Dabović je za prosečnih 29 minuta u osam utakmica imala učinak 13 poena, 2.8 skokova, 4 asistencije, 1.6 osvojenih lopti.

Jelena Milovanović je u trećoj najboljoj petorci olimpijskog turnira, koju još čine Anna Cruz iz Španije, Asami Yoshida iz Japana, Breanna Stewart iz SAD i Britney Griner iz SAD.

Jelena Milovanović je bila najbolji strelac ekipe sa 15.5 poena za 28.5 minuta po utakmici. Na osam mečeva imala je i 4.1 skoka, 1.6 asistencija, 1.2 osvojene lopte. 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?