• Published in Klubovi/Lige

Skupština regionalne WABA liga biće održana u petak 30. juna u Slavonskom Brodu.

Regionalna liga će u narednu 17. sezonu postojanja ući sa novim sponzorom, o čemu je javnost obavestio Srbobran Filipović, predsednik WABA lige.

"Poštovani ljubitelji sporta i ženske košarke,

Velika je privilegija i odgovornost biti na čelu tima koji rukovodi takmičenjem u najelitnijoj ligi ženske košarke u ovom delu jugoistočne Evrope.

U proteklih 16 sezona, u ligi koja okuplja najbolje timove i prvake država regiona, imali smo prilike da se mnogo puta radujemo i proslavljamo rezultate reprezentacija u kojima su nastupale košarkašice čijim potezima smo se divili u regionalnom takmičenju gledajući ih kroz utakmice u WABA ligi i na prazniku završnice naše lige Fajnal fouru.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su na upravo završenom prvenstvu Evrope u Češkoj, od 16 najboljih reprezentacija učestvovale i tri iz našeg regiona (Srbija, Slovenija i Crna Gora), a da je ukupno 33 košarkašica i 9 trenera osetilo draž našeg takmičenja, a mnogi su još uvek učesnici naše lige, onda možemo biti ponosni i srećni što smo i mi deo ovog takmičenja.
Crnogorka Jelena Dubljević, Srpkinje Ana Dabović i Miljana Musović-Bojović, Slovenke Nika Barič i Anamarija Prezelj, Marica Gajić iz Bosne i Hercegovine, Hrvatice Marija Vrsajko-Režan i Ivana Tikvič, kao i Makedonka Jelena Antić, podigle su najprestižnije pehare koje FIBA u Evropi dodeljuje. Nije bilo zemlje učesnice lige koja nije proslavljala uspeh naših košarkašica i koja se nije divila njihovim sportskim potezima.

Od osnivanja 2001. godine, pa sve do ulaska u ovu sedamnaestu sezonu, bilo je puno sportskih prijatelja koji su prepoznali značaj ulaganja u sport, a pogotovu u žensku košarku. Na bazi zajedničke saradnje, kroz formu uzajanog interesa, a sve sa ciljem istinske promocije ženskog sporta koji je beležio vrhunske rezultate, Bord WABA lige je sa firmom B TRAVEL dogovorio četvorogodišnju saradnju sa nadom da će rezultati u narednoj sezoni podstaći obe strane da prošire delokrug zajedničke aktivnosti na obostrano zadovoljstvo.

Koristim priliku da se zahvalim svojim najbližim saradnicima, direktoru lige Urošu Kranjcu, komesaru lige Nadiru Koredžiji, kao i svim klubovima na konstruktivnoj saradnji i fer-pleju koji su pokazali u ovim proteklim godinama kako bi ova liga opstala bez obzira na sve ekonomske i druge turbulencije sa kojima je bio suočen čitav region.

Istinska ljubav, poštovanje i uvažavanje svih nas su osnov za sigurnu budućnost WABA lige u narednim godinama.

S poštovanjem,

Predsednik WABA lige

Srbobran Filipović"

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?