U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održana je konferencija za medije upriličena povodom velikog uspeha juniorske reprezentacije u Mađarskoj koja je osvojila srebrnu medalju.

Konferenciji su prisustvovali Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković, potpredsednica Saveza zadužena za žensku košarku, selektor Miloš Pavlović i igračice Ivana Katanić i Teodora Turudić.

PRATITE NAS I NA VIBERU

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da su juniorke Srbije napravile veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u mađarskom Šopronu i da se nada da će isto tako nastaviti u budućnosti.

"Tu sam i ja da se "ogrebem" za slavu košarkašica, mnogo sam srećan i drago mi je. Napravljen je ogroman uspeh, veliko hvala Ani Joković, stručnom štabu i igračicama. Ostaće im najlepše sećanje, nadam se da ove medalje neće biti poslednje u vašim karijerama", rekao je Danilović.

Potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković podsetila da je osvojena treća medalja za žensku košarku za samo tri godine.

"Ne znam da li su ljudi svesni kakav je uspeh ostvaren, u kakvom stanju su klubovi, hvala Crvenoj zvezdi i Radivoju Koraću čije su igračice okosnica tima. Izgubili smo za jedan koš u finalu, ali je ova generacija pokazala kako se igra za državni dres", poručila je Joković, dodavši da je Danilović nastavio uspešnim putem kao i njegov prethodnik Dragan Đilas u podršci ženskoj košarci.

Selektor reprezentacije Miloš Pavlović istakao je da je ponosan na svoje izabranice.

"Devojke su bacale magiju, one su zaslužne za sve, iznele su ogroman teret. Ono što je ključno je da smo napravili odličan spoj atmosfere, uspeli smo devojke da ubedimo da imaju ogroman kvalitet i da mogu do medalje", naveo je Pavlović.

Mlade košarkašice Teodora Turudic i Ivana Katinić složile su se da još nisu svesne velikog uspeha.

"Nismo svesne uspeha, potrebno nam je vreme da se slegnu utisci. Ponosne smo", poručile su u glas vicešamponke Evrope.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?