• Published in Klubovi/Lige

Medalja juniorske reprezentacije Srbije najbolja je uvertira u tekst koji je vama. Ujedno najbolja nagrada i poklon za sedmi rođendan portala kosarka24 koji proslavljamo danas.

Portal www.kosarka24.rs je svetlost dana ugledao 14. avgusta 2010. godine sa jasnim ciljem - da popravi medijsku sliku o ženskoj košarci u Srbiji. Sajt je rođen u trenutku kada je retko ko pisao o ženskoj košarci, a primera radi, zvanični sajt Prve lige objavljivao šture izveštaje sa utakmica i sa tri dana zakašnjenja. Portal kosarka24 je danas jedan od medija koji su postali lideri u informisanju kada je u pitanju ženska košarka. Posebna je privilegija da smo se pretvorili u funkcionalan i uticajan medij, ne samo na području Srbije, već i šire.

Čast nam je što smo postali pozitivan primer za mejnstrim medije koji danas sa puno više pažnje prate dešavanja u ženskoj košarci.

Ponosni smo na rezultate koji stoje iza nas. Statistike koje vam predstavljamo govore da radimo sjajan posao. Objavili smo na našem portalu blizu 9.000 članaka, kloneći se neukusnih tema i senzacionalističkih naslova, uz nekoliko desetina hiljada objava na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter, Instagram, Jutjub i Vajber. Medij smo koji je posvećen tome da nađe način da preživi na etičan način i da odbrani novinarstvo, što nije lako u današnjim vremenima.

Naše odrastanje i rad na ostvarenju zacrtanog cilja pratile su pozitivne promene u Košarkaškom savezu Srbije i dolazak ljudi u kojima smo prepoznali posvećenost i shvatili da im je ženska košarka iskreno ukorenjena duboko u srcu. To se vrlo brzo pretočilo u sjajne rezultate koje su igračice i treneri ostvarivali na terenu u seniorskoj i mlađim kategorijama. Medijska podrška njihovim naporima da se vrati stari sjaj ženske košarke je najmanje što smo mogli da pružimo.

Trudili smo se da budemo prisutni na svim bitnijim događajima, pa u svom kratkom postojanju imamo učešće na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu, svim finalima u domaćim i regionalnim klupskim takmičenjima.

Najveći ponos osećamo jer smo za ovih sedam godina upoznali sjajne ljude u svetu ženske košarke, ljude sa kojima gajimo obostrane želje za saradnjom. Timu koji čini ovaj portal najveća priznanja stižu upravo od takvih ljudi, jer je njihovo zadovoljstvo saradnjom naš veliki uspeh.

Verujemo da će ovaj portal i dalje biti predvodnik u medijskom pokrivanju ženske košarke u Srbiji.

Ekipa portala kosarka24

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?