• Published in Intervju

Sanja Mandić, Foto: MŽRKLSanja Mandić, Foto: MŽRKL

Sanja Mandić je u 2. kolu MŽRKL 2015/16 bila veoma blizu tripl-dabla (22 poena, 10 asistencija, 7 skokova), te je Radivoj Korać na gostovanju u Kranju predvodila do pobede protiv Triglava sa 72:61. Najkorisnija igračica (MVP) kola je u regionalnoj ligi igrala već tri finala, a u prošloj sezoni je bila proglašena najboljom mladom igračicom Fajnal-fora u Celju.

Čestitike za naslov MVP kola i odličnu igru u Kranju. Bili ste prvi strelac (22 poena), dodavač (10 asistencija) i skakač (7 skokova) ekipe Radivoj Korać. Retko je to dostignuće. Kako vam je uspelo i uopšte komentar utakmice sa Triglavom?
"Hvala na čestitkama. Što se tiče utakmice u Kranju, mislim da je ključ naše pobede bio u tome što smo ispoštovali sve dogovore iz svlačionice i ušli u utakmicu jako od prvog minuta. Moja igra je rezultat dobre igre celog tima."
 
Radivoj Korać je igrao poslednja tri finala MŽRKL, ali je do juče imao samo jednu igračicu sa naslovom MVP kola. Bila je to Nevena Jovanović u sezoni 2010/11, te još jednom u sledećoj. Dakle, nakon skoro četiri godine je jedna od "Žučkovih naslednica" najkorisnija igračica kola i to je potvrda, kako je Korać jak u timskoj igri.
"U Koraću se oduvek negovala timska igra i to nam je glavna prednost u odnosu na druge timove, jer uvek iskoči neki drugi pojedinac."

Da li je u takvom sastavu igre vaš zadatak na poziciji organizatora igre specifičniji, odnosno "lakši", jer razigravate kompletnu ekipu? I kako uz toliko asistencija još stignete da postignete koševe.
"Sa pozicije pleja moj zadatak je da razigram ceo tim, što uz ovakve saigračice uopšte nije problem. A što se tiče postizanja poena, to je zahvaljujući treneru Milošu Pavloviću kod kojeg imam veliku slobodu u igri."

Zbog nekih lucidnih dodavanja su vas već prozvali "ženski Teodosić". Odakle vam taj poseban osećaj za asistenciju, da li možda posebno pratite mušku košarku, određene igrače i skidate njihove poteze?
"Pratim mušku košarku, volim da gledam igrače na mojoj poziciji i, što ne reći, pokušavam da skinem neke njihove poteze. To ponekad mog trenera dovede do ludila."
 
Prošle godine ste za Srbiju igrali na Prvenstvu sveta, ove godine ste iz reprezentacije za Prvenstvo Evrope ispali u poslednjim danima  priprema. Verovatno je želja, da se u tim kontinentalnog šampiona vratite već za olimpijsku reprezentaciju?
"San svakog sportiste je učešće na Olimpijskim igrama, tako da ću dati sve od sebe da se nađem u timu za Rio."
 
mzrkl.org

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?