• Published in Klubovi/Lige

U finišu priprema za Evrobasket, naše šampionke su uveličale spektakl i državno prvenstvo u ženskom basketu 3×3 „Ada Women’s challenge“ za seniorke i juniorke.

Celodnevno takmičenje na Adi Ciganliji imalo je i posebnih sat vremena. Evropske prvakinje i osvajačice olimpijske bronze u Riju sa selektorom Stevanom Karadžićem i kompletnim stručnim štabom izazvale su pravu euforiju i strpljivo su svima izašle u susret.

Naše kraljice su se sve vreme slikale sa navijačima, delile autograme, kao i majice devojčicama kojima su idoli i koje su što više vremena želele da provedu sa devojkama koje su toliko učinile za žensku košarku.

Šampionke su izašle i na binu i članicama prve zvanične 3×3 ženske reprezentacije koja je prošle godine učestvovala na EP u Rumuniji dodelile specijalne plakete Košarkaškog saveza Srbije.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo podržale ovaj turnir i drago nam je što je basket 3×3 postao olimpijski sport. Još draže mi je što sam videla toliko devojčica koje se bave najlepšim sportom na svetu. Samo neka uživaju, jer basket može samo lepo i dobro da im donese, a savet im je da budu uporne. Daj bože da 2020. svi zajedno budemo na Olimpijskim igrama u Tokiju – poručila je kapiten Jelena Milovanović.

Devojke su subotu veče provele u pozorištu i uživale u „Klaustrofobičnoj komediji“ u „Zvezdara teatru“.

– Mnogo nam znači što smo ovako ispunile slobodno vreme i što smo se malo rasteretile pred put na EP. Smejale smo se i uživale na predstavi, a prijalo nam je i da se družimo sa devojčicama na turniru na Adi. Još malo je ostalo do puta u Češku, imam onu pozitivnu tremu… Samo da nas zaobiđu povrede i da zdrave i spremne odemo na prvenstvo… Obećavamo da ćemo igrati borbeni i srčano, učinićemo sve da obradujemo naciju – rekla je Nevena Jovanović.

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?