Kad se vredno radi, red je i da se kvalitetno odmori... Tako su naše najbolje košarkašice, koje se na Zlatiboru pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo (16-25. jun), juče dobile slobodan dan, koji su iskoristile na pravi način.

Reprezentativke su, zajedno sa stručnim štabom, posetile Stopića pećinu, gde su uživale u neverovatnom ambijentu, a zatim je na "programu" bio ručak, odnosno jagnjetina u "Borovoj glavi", specijalno spremljena za naše šampionke.

– Odmorili smo se, družili, bilo je lepo... – prenosi nam utiske selektor ženske reprezentacije Srbije Stevan Karadžić. – To je bio prvi slobodan dan i iskoristili smo ga da napravimo mali izlet u Stopića pećinu i odemo na ručak... Bilo je prijatno, baš smo se relaksirali... Bitno je i za dobru atmosferu da malo promenimo ambijent.

Presek prve nedelje na Zlatiboru...

- Iza nas je, praktično, pet radnih dana, jer smo na planinu stigli u ponedeljak uveče. Devojke dobro treniraju, postavili smo neke stvari koje ćemo igrati u napadu i neke principe odbrane. Sve dobro funkcioniše u odnosu na to koliko smo dana zajedno, sigurno da može i mnogo bolje.

Zdravstveni bilten?

– Imamo neke sitne povrede. Sonja Petrović i Ana Dabović treniraju po posebnom režimu, ali će brzo sve biti u redu. Danas nam se priključuje i Nevena Jovanović, tako da ćemo biti kompletni. Prema planu, u sredu i petak igramo prve trening mečeve protiv Crne Gore, da vidimo kako će da fukcioniše ono što je do sada postavljeno – objašnjava selektor Karadžić.

 

PRATITE NAS I NA VIBERU

 

GALERIJA

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?