Ženska i muška 3×3 reprezentacija Srbije plasirale su se na FIBA 3h3 Evro Kup koji će se od 7-9. jula održati u Amsterdamu. U francuskom Poitieju na kvalifikacionom turniru obezbedili su „vize“ za Evropsko prvenstvo.

Damama je to malo teže pošlo za rukom zbog činjenice da su u četvrfinalu i utakmici za direktan plasman na Evro Kup za protivnice imali Svetske šampionke – reprezentaciju Rusije. Ruskinje su bile bolje i slavile rezultatom 15:7. Ipak, imale su i „popravni“ ispit i meč protiv bronzanih devojaka sa Svetskog prvenstva – reprezentacije Ukrajine i slavile protiv favorizovanih protivnica rezultatom 13:10. Na taj način plasirale su se na Evro Kup.

Muškarci su opravdali da su i na ovom turniru bili favoriti. U četvrtfinalu su savladali Italiju 21:11 prilično lako, čime su se direktno plasirali na Evro Kup. Ali su u polufinalu odigrali izuzetno interesantnu utakmicu i na kraju slavili protiv Mađarske rezultatom 21:18. U finalu kvalifikacionog turnira čekali su ih domaćini koje su savladali identičnim rezultatom kao i u polufinalu Svetskog prvenstva završenog 21. juna – 22:11.

Sutra je povratak seniorki i seniora za Beograd u večernjim časovima, a od sledeće nedelje sledi nastavak priprema za Evro Kup koji se održava u Holandiji.

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?