Košarkašice Srbije u košarci 3x3 u svom prvom učešću na Evropskom prvenstvu obezbedile su plasman u četvrtfinale. Tim koji čine Jelena Maksimović, Jovana Vukoje, Mirjana Beronja i Nataša Bučevac, a sa klupe predvodi Olivera Krivokapić Dragićević, prvog dana Evropskog prvenstva u Bukureštu ostvarila je jednu pobedu i jedan poraz i sa druge pozicije prošla među osam najboljih reprezentacija.

Srbija je u prvoj utakmici u okviru grupe B savladala Italiju rezultatom 18:16, a zatim izgubila od Ukrajine sa 15:13. U poslednjem meču grupe Ukrajina je bila bolja od Italije rezultatom 16:14.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije, koja je zauzela prvo mesto u grupi C pošto je pobedila ekipe Švajcarske i Slovenije. Rusija će biti rival Srbiji u četvrtfinalu u nedelju od 12.15 po našem, odnosno 13.15 po lokalnom vremenu.

Osim što po prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, treba istaći da su rivali Srbije u grupi B bile ekipe sa trenutno daleko većim rejtingom. Italija je druga reprezentacija po rejtingu, Ukrajina sedma, dok je Srbija od 12 ekipa na prvenstvu rangirana kao deseta.

Inače 12 ekipa podeljeno je u četiri grupe sa po tri tima, a najbolja dva iz svake grupe prolaze u četvrtfinale.

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?