Reprezentacija Srbije do 20 godina otputovala je u Matuzinjoš (Portugalija) gde će od 8. do 16. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu. Izabranice selektora Bogdana Bulja igraće u grupi "D" sa selekcijama Rusije, Holandije i Turske.

Pošto i na ovom šampionatu sve ekipe automatski idu u osminu finala, važno je napomenti da će naš tim u najvažnijoj utakmici na turniru, od zavisnosti od plasmana, odmeriti snage sa nekom od selekcija iz grupe "C" u kojoj su Francuska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska.

– Sistem takmičenja je jednostavno takav, pomalo surov, ali isti za sve ekipe. Četvrta utakmica na šampionatu je daleko najvažnija, ona odlučuje da li se boriš za visok plasman i medalje, ili sledi borba za opstanak u "A" diviziji. Verujem da možemo do četvrtfinala što je primarni cilj, a posle toga je sve moguće – ističe selektor Bogdan Bulj.

Selektora naše mlade reprezentacije raduje dobra atmosfera u ekipi i velika želja svih devojaka da se pokažu u pravom svetlu na Evropskom prvenstvu:

– Dobro smo se pripremili. Imali smo odlične uslove za rad kao i sreću da nas povrede zaobiđu, što su preduslovi da potpuno spremno dočekamo šampionat. Odigrali smo veoma dobro na jakom turniru u Burž En Bresu gde smo savladali selekciju Španije prvog favorita i branioca titule. Posle toga smo odigrali dve utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine, gde smo uspeli takođe da slavimo, ali i da ispravimo greške uočene na turniru u Francuskoj. Trudićemo se da igramo moderno, brzo u napadu, čvrsto u odbrani, što bi uz veliki motiv i borbenost trebalo da bude dovoljno za plasman u četvrtfinale čemu je sve podređeno – istakao je selektor Bogdan Bulj.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Portugaliji predstavljati sledeće igračice: Katarina Zec, Đurđina Đokić, Jovana Šubašić, Snežana Bogićević, Anastasija Podunavac, Aleksandra Katanić, Jovana Nogić, Vladana Vujisić, Ana Ilić, Milica Bojović, Tamara Jovančević i Mina Đorđević.

U stručnom štabu pored selektora Bogdana Bulja, nalaze se njegovi pomoćnici Dragan Ratković, Ljubica Drljača i Slobodan Subić, fizioterapeut Blagoje Nikolić kao i doktor Suzana Milutinović.

RASPORED UTAKMICA

8. jul: Srbija – Rusija (21:45)
9. jul: Srbija – Holandija (17:15)
10. jul: Srbija – Turska (17:15)

 

 

 

videodana

fotodana
692017

Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?