Redovna skupština WABA liga u Slavonskom Brodu, koja je održana minulog vikenda, je počela potpisivanje sponzorskog ugovora WABA lige i BTravela prema kojem će takmičenje u sledeće četiri godine nositi ime BTravel WABA liga, a u tom razdoblju će se organizovati i turniri te letnji kampovi za košarkašice mlađih uzrasta iz regiona.

Srbobran Filipović, predsednik WABA lige: "Velika je privilegija i odgovornost biti na čelu tima koji rukovodi takmičenjem u najelitnijoj ligi ženske košarke u ovom delu jugoistočne Evrope. U proteklih 16 sezona, u ligi koja okuplja najbolje timove i prvake država regiona, imali smo prilike da se mnogo puta radujemo i proslavljamo rezultate reprezentacija u kojima su nastupale košarkašice, čijim potezima smo se divili u regionalnom takmičenju gledajući ih kroz utakmice u WABA ligi i na prazniku završnice naše lige Final-Fouru.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su na upravo završenom prvenstvu Evrope u Češkoj, od 16 najboljih reprezentacija učestvovale i tri iz našeg regiona (Crna Gora, Slovenija i Srbija), da je ukupno 33 košarkašica i 9 trenera osetilo draž našeg takmičenja, a mnogi su još uvek učesnici naše lige, onda možemo biti ponosni i srećni što smo i mi deo ovog takmičenja.

Od osnivanja 2001. godine pa sve do ulaska u ovu sedamnaestu sezonu, bilo je puno sportskih prijatelja koji su prepoznali značaj ulaganja u sport, a pogotovu u žensku košarku. Na bazi zajedničke saradnje, kroz formu uzajanog interesa, a sve sa ciljem istinske promocije ženskog sporta koji je beležio vrhunske rezultate, Bord WABA lige je sa firmom BTravel dogovorio četvorogodišnju saradnju sa nadom da će rezultati u narednoj sezoni podstaći obe strane da prošire delokrug zajedničke aktivnosti na obostrano zadovoljstvo.

Koristim priliku da se zahvalim svojim najbližim saradnicima, direktoru lige Urošu Kranjcu, komesaru lige Nadiru Koredžiji kao i svim klubovima na konstruktivnoj saradnji i fer pleju koji su pokazali u ovim proteklim godinama kako bi ova liga opstala bez obzira na sve ekonomske i druge turbulencije sa kojima je bio suočen čitav region.

Istinska ljubav, poštovanje i uvažavanje svih nas su osnov za sigurnu budućnost BTRAVEL WABA LIGE u narednim godinama."

Istanbulski Univerzitet želi da igra

U žreb BTravel WABA lige 2017/18 je uz 11 prijavljenih klubova uslovno dodan Istanbul Universitesi koji je zatražio wild card, a odluka o ulasku turskog kluba će biti poznata najkasnije do 1. avgusta. Žrebom je rukovodio komesar Nadir Koredžija, a odradili su ga direktor Partizana Bojana Janković, predsednik Crvene zvezde Nataša Kovačević i predsednik skupštine Crvene zvezde Anđa Vukmirović.

 

Grupa A: 1 Beroe, 2 Budućnost Bemax, 3 Crvena zvezda, 4 Play Off Ultra, 5 Istanbul Universitesi, 6 Trešnjevka 2009.

Grupa B: 1 Montana 2003, 2 Cinkarna Celje, 3 Partizan 1953, 4 Medveščak, 5 Ragusa, 6 Kraljevo.

 

Parovi 1.kola (4. oktobar):

Grupa A: Beroe-Trešnjevka 2009, Budućnost Bemax-Istanbul Universitesi, Crvena zvezda-Play Off Ultra.

Grupa B: Montana 2003-Kraljevo, Cinkarna Celje-Ragusa, Partizan 1953-Medveščak.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?