• Published in Klubovi/Lige

 

Aktuelni vicešampion Srbije, ekipa Radivoja Koraća utakmicom u Kraljevu počinje takmičenje u novoj sezoni.

Korać će u narednoj sezoni imati po godinama mlad tim, o čemu govori trener ekipe Miloš Pavlović.

- Prošle sezone smo, uslovno rečeno, krenuli sa podmlađivanjem tima. Ove sezone smo žestoko podmladili tim. Ana Ilić je novi kapiten ekipe, rođena je 1997. godine. Iza nje je Nevena Vučković, 1998. godište. Tu su zatim Teodora Turudić i Jelena Novković 1999. godište. Sledi 2000. godište i gro prošlogodišnje kadetske ekipe. Prelazni rok smo iskoristili da angažujemo dva igrača, Ljiljanu Tomašević i Milicu Inđić, koji bi trebalo svojim iskustvom da doprinesu rastu tima dok ove devojke ne stignu neku rutinu i sigurnost jer je veliki skok iz kadetske u seniorsku ligu. Mnnogi mogu da kažu da Prva liga nije neki nivo takmičenja, ali za njih u ovom trenutku je ovo svemir.

Korać je i u stručnom štabu napravio određene promene.

- Što se tiče stručnog štaba, Bojan Ivanović se vratio u klub. Došlo je i do izmene u delu fizičke pripreme. Ivan Jovčić više nije sa nama, prijateljski smo se rastali posle višegodišnje saradnje. Sa nama je Vladimir Puzović, veliko ime u svojoj oblasti. Iza njega je veliki rezultat, ne samo osvajanje Evrolige prošle sezone, već sve ono što je radio prethodnih godina gde se isticao svojim radom.

Jasno da se klub slavnog imena okrenuo razvoju mladih igrača, što je prevashodni cilj u novoj sezoni, uz opstanak u ligi.

- Što se tiče ciljeva, prvi i osnovni cilj je da talentovanoj deci koju imamo damo šansu. U ovom trenutku je ta šansa ogromna. Mislim da je zaslužuju svojim igrama i odnosom prema klubu do sada. To, međutim, nije dovoljno i toga moraju da budu svesne. Moraju da treniraju vredno i mukotrpno iz dana u dan, da razmišljaju o košarci 24 sata dnevno. Ta posvećenost im je potrebna da bi sve ovo imalo smisla, da bi se na pravi način dokazale sebi i nama trenerima u klubu koja je to od njih na koju klub može ozbiljno da računa u narednom periodu. Ambicija nam je da napravimo nešto kao što smo pravili na početku rada kluba, kada smo zidali klub. Mnogo je igrača prošlo kroz klub, mnogo se mladih istrpelo dok nismo došli u poziciju da igramo za trofeje. Iz tog kvalitetnog rada i selekcije su došle prve titule. Ove sezone je prevashodni cilj da se obezbedi opstanak i da se napravi kvalitetan razvoj mladih igrača.

PRATITE NAS I NA VIBERU

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

PRATITE NAŠ YOUTUBE KANAL

Prema rečima Miloša Pavlovića, Prva ženska liga Srbije će biti nešto jača u odnosu na prošlu sezonu, gde se u ulozi favorita izdvaja nekoliko timova.

- Čini se da je liga pojačana u odnosu na prošlu sezonu. Zvezda je u sastavu u kome je završila prošlu sezonu, vrlo ozbiljan tim, vrlo ozbiljan sistem sa dugogodišnjim trenerom. Sigurno su, po meni, jedan od glavnih favorita za osvajanje svih trofeja ove sezone. Partizan vrlo ozbiljan i iskusan tim, sa promenom na mestu trenera koji je takođe iskusan i kvalitetan trener. Sa dolaskom Miljane Bojović su zaokružili tu celinu i jedan su od kandidata za osvajanje trofeja. Iza njih se prosto nameće Kraljevo, naš prvi rival u prvenstvu. Ne bih isključio Vrbas koji je napravio konkurentan tim i znamo koliko je teško igrati na njihovom terenu. Što se tiče ostalih ekipa, ekipe koje su ušle u ligu, Beočin i Bor, su se ozbiljno pojačale, tu je i Student. Šumadija, Spartak, Vršac su nedoumice i mislim da protiv tih ekipa treba tražiti šansu. To su utakmice koje ne bi smeli da gubimo kod kuće, a da tražimo bodove na strani.

O utakmici u Kraljevu, Pavlović kaže.

- Prva utakmica je teško gostovanje u Kraljevu. Jako vruć teren, teško se igra tamo bez obzira na kvalitet ekipe. Kraljevo je vrlo ozbiljna ekipa. Igrali smo jednu kontrolnu utakmicu, ali mislim da ona nije bila realna slika njihovog tima. Igrali su bez Katić i sa skraćenim minutažama. Sigurno je da ne idemo sa idejom da se predamo pre starta utakmice. Idemo da damo maksimum, a treba videti šta je to u ovom trenutku. Nikom ne priznajemo da je bolji dok nas ne nadigra. Kasnimo sa uvodnim delom. Iza nas je jako uspešno leto, to Evropsko prvenstvo za juniorke, takođe se i kadetsko prvenstvo kasno završilo, tako da je bilo neophodno bilo dati tim igračicama odmor. Nekima smo dali i 15 dana odmora. Praktično, još uvek nismo sto odsto spremni za start sezone, ali to možda i nije neki problem jer mislim da će ova ekipa da raste iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. Sigurno je da će to biti sve bolje i bolje.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?