Prošlogodišnju „zlatnu“ evropsku, ove godine „bronzanu“ olimpijsku reprezentativku Srbije u košarci Nevenu Jovanović, u rodnom gradu, primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa koordinatorom Kancelarije za mlade Nikolom Radevićem.

Nevena, koja je ponikla u ŽKK Kraljevo, sada igra u Turskoj. Ipak, uvek se rado vraća u svoje Kraljevo.

„Čast mi je da dođem u svoj grad i da vidim kako ljudi ovde podržavaju košarku. To mi mnogo znači. Utisci sa Olimpijskih igara su se slegli, emocije još nisu. Provešću još nekoliko dana u svom rodnom gradu sa ljudima koji me vole i podržavaju. Zahvaljujem svima koji su mi pružali podršku i pre i za vreme Olimpijskih igara. Nadam se da ćete me i sledeće godine opet dočekati sa medaljom sa evropskog prvenstva. Iako sa nešto izmenjenim timom, uvek smo tu da igramo za zemlju Srbiju“, poručila je Nevena.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je za grad velika čast i privilegija da ima osvajača olimpijske medalje.

„Nadam se da će Nevena doneti još medalja u naš grad, ali i da će na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine učestvovati više Kraljevčana i doneti još medalja“, rekao je gradonačelnik Kraljeva.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?