• Published in Evropa/Svet

U ruskom gradu Jekaterinburgu danas počinje Fajnal-for Evrolige.

U prvom polufinalu od 16 časova sastaju se Fenerbahče i UMMC Jekaterinburg, a od 18.30 igraju Dinamo iz Kurska i ZVVZ Prag.

Srbija će imati tri predstavnika na završnom turniru, a samo jednu košarkašicu. Sonji Petrović, članici Praga, je ovo deseto uzastopno učešće na F4 Evrolige.

"Očekivanja i priželjkivanja su ove godine na potpuno različitim krajevima. Realno je da smo najveći autsajderi ovogodišnjeg F4. U polufinalu imamo veliki izazov protiv glavnog favorita, ekipa Dinamo Kurska nije izgubila utakmicu celu Evroligu. Naravno, ne idemo da učestvujemo samo, idemo da se borimo i pokažemo najbolju moguću igru. Smatram da se ekipa dobro spremila i iskoristila predhodnih mesec dana. Nažalost, ja lično nisam stigla da se oporavim na vreme od povrede zarađene u 1/4finalu tako da idem sa odrađena dva ekipna treninga. Ipak, nadam se da ću biti na raspolaganju i od pomoći ekipi", rekla je Sonja Petrović.

Sonji Petrović je uoči završnice stiglo i posebno priznanje od strane navijača koji su je izabrali u startnih pet Fajnal-fora. Pored nje, u savršenoj prvoj petorci bi se našli Birsel Vardarli, Sandrine Gruda, Diana Taurazi i Anastasiya Verameyenka.

Petrovićeva sa Pragom igra polufinale protiv ruskog Dinama iz Kurska, jedine ekipe koja ove godine nije doživela poraz u Evroligi. Jedan od najzaslužnijih za takav rezultat svakako je Vladimir Puzović, deo stručnog štaba koji predvodi čuveni španski trener i selektor Lukas Mondelo.

Ni prva utakmica polufinala neće proći bez predstavnika Srbije. Prvi sudija utakmice Fenerbahče - Jekaterinburg biće Jasmina Tatić, a njoj će pomagati Mikele Rosi iz Italije i Marko Vučković iz Slovenije.

 

FENERBAHCE - EKATERINBURG    LIVESTATS

 

DYNAMO KURSK - PRAGUE    LIVESTATS

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?